İbadet ve yardımlaşma ayı olan, içinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni barındıran Ramazan ayının son 10 gününe girilmesiyle İnegöl'de 3 camide 3 kişi itikafa girdi.

1400 YILIK GELENEK

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in sünnetlerinden biri olan 1400 yılık İslam geleneği bu Ramazanda; Alanyurt Yeni Mahalle Merkez Cami, Göçmen Cami ve Yıldırım (Cuma) Caminde devam ettiriliyor.

Hoca Cuma hutbesinde hangi konudan bahsetti, kim söyleyebilir? Hoca Cuma hutbesinde hangi konudan bahsetti, kim söyleyebilir?

10 GÜN CAMİDELER

İnegöl'ün merkezdeki en eski camisi olan 6 asırlık Yıldırım (Cuma) Camisinde itikafa giren Osman Filiz (56), 6'ncı kez itikafa girdiğini söyledi. Yıldırım Camisi'nde üçüncü kez itikafa girdiğini aktaran Filiz, "İtikaf, Peygamber efendimizin Ramazan ayının son 10 gününde yapmış olduğu sünnetlerden birisidir. Ümmeti Muhammed'e dua edeceğiz. Allah devletimize milletimize zeval vermesin, zafere ulaştırsın."

"İtikaf bambaşka bir duygu. Rabbimizle baş başa kaldığımız bir ortamdayız. Burada Rabbimizin hoşnut olacağı işlerle meşgul olarak, Rabbimizin rızasını kazanmaya çalışıyoruz. Rabbimizin bizlere verdiği nimetlere bir teşekkür mahiyetinde ibadet ediyoruz, bu niyetle buradayız" diye konuştu.