Chicago'daki hastanede yer alan bir klavyenin MRSA, Staphylococcus ve Streptococcus gibi bakterileri barındırdığı ifade edilirken, bu bakterilerin yalnızca bir gün içerisinde çoğalabildikleri belirtildi. Yani gün içerisinde onlarca farklı elin değdiği klavyeler aracılığıyla bakteriler taşınabilir ve böylelikle hastalıklar çok çabuk yayılabilir. Ayrıca Hollanda'daki bir hastanede ise klavyelerin içerisinde 100 farklı türde bakteri çıktığı gözlemleniyorken özellikle Streptococcus, Staphylococcus bakterilerinin yaygın olduğu ortaya kondu.

Bir gün içerisinde kişisel klavyemizi ne sıklıkta kullandığımızı göz önüne alırsak, klavyemizin ne kadar kirlendiğini tahmin edebiliriz. Pek çok insan bir işi yapıyorken aynı zamanda klavyesini de kullanıyor. Bu durum da farklı farklı bakterilerin üremesine ve hastalıklara yol açıyor.

Klavye Ne Sıklıkla ve Nasıl Temizlenmelidir?

Bu araştırma sonrasında insanları uyaran mikrobiyologlar, klavyelerin düşünülenden daha kirli olduklarını söylüyorlar. Bundan dolayı da kişisel klavyelerin haftada en az bir defatemizlenmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Ayrıca Ulusal Sağlık Araştırmaları Merkezi'ndeki (NCHR) doktor ve hemşireler, günde bir kez olmak üzere hastane klavyelerinin dezenfekte edilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Keten tohumu ne işe yarar faydaları ve zararları nedir? Keten tohumu ne işe yarar faydaları ve zararları nedir?

Son olarak klavyelerin temizlenmesi konusu da bir hayli sıkıntılı. Çünkü içine her türlü kir kaçabilen bu eşyaların temizliği de zor oluyor. Ancak temizlik uzmanı Melissa Maker, su ve bir mikrofiber bez kullanarak uygulanacak temizliğin başarılı olacağını söylüyor.