ATIK YAĞLAR ÇEVREYE ZARAR VERİYOR
Çevreye karşı gösterdiği duyarlılık ve bu alanda hayata geçirdiği projelerle geleceğe pırıl pırıl bir şehir bırakmanın planlarını yapan İnegöl Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek adına yeni bir çalışmayı daha hayata geçirdi.
1 litresi 1 milyon litre suyu kirletme potansiyeline sahip olan atık yağların güvenli bir şekilde toplanarak geri dönüşümünün sağlanması adına yapılan çalışmaların bu kampanya ile katılımının artması bekleniyor.
Vatandaşları atık yağları biriktirerek yetkililere teslim etmesi hususunda teşvik etmek üzere başlatılan kampanya kapsamında her 5 litre yağ teslimine; 1 Lt'lik Bitkisel Yağ, 750 Ml'lik Bulaşık Deterjanı, Sıvı El Sabunu, Fiber Temizlik Bezi veya Bulaşık Süngeri hediyelerinden biri verilecek.
5 LİTRE YAĞA HEDİYE VERİLECEK
Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu bugün Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar ile birlikte düzenlenen kampanyanın duyurulmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Burada konuşan Adil Kansu, çevre dostu Belediye olarak İnegöl'ün daha temiz ve daha yaşanabilir bir kent olması için hayata geçirdikleri proje ve çalışmalar ile bu alanda örnek alınan bir belediye olma yolunda ilerlediklerini söyledi.
İnegöl Belediyesi olarak çevresiyle temiz bir İnegöl ve bu şehirde yaşamaktan mutlu olan yüzlerin olduğu bir kent hayaliyle gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Kansu,
"Bu kapsamda geri kazanım projesi ile geriye döndürülebilecek malzemelerin çöpe gitmemesi ve milli servetimizin yok olmaması için Ambalaj Atıkları, Atık Piller, Ömrünü Tamamlamış Atık Lastikler, Kullanılmış Giysi-Tekstil Atıkları, Elektronik Atıklar ve Atık Yağların toplanması ve bertarafı noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Her okul döneminde olduğu gibi bu sene de okullarda bu atık gruplarının toplanması ile ilgili ödüllü yarışmalar düzenlenip daha fazla atığın toplanıp geri dönüşümünün sağlanması amaçlanmaktadır.
Bu bağlamda hali hazırda devam eden Atık Yağların Toplanması ile ilgili çalışmalarımızı, vatandaşlarımızı daha çok teşvik etmesi amacıyla ödüllü kampanya düzenleyerek bir kez daha gündeme getiriyoruz. Evlerimizde yemek yaptıktan sonra oluşan atık yağların doğamızı, çevremizi kirletmemesi ve biyodizel üretimi vasıtasıyla ekonomimize kazandırılması için İnegöl genelinde alınacak 5 Lt'lik atık yağa karşılık hediye verilmesi kampanyası başlatılmıştır.
Evlerden alınacak 5 LT'lik atık yağa karşılık 1 Lt'lik Bitkisel Atık Yağ, 750 Ml'lik Bulaşık Deterjanı, Sıvı El Sabunu, Fiber Temizlik Bezi ve Bulaşık Süngeri gibi hediyeler verilecektir" dedi.
ATIK YAĞLAR NEREYE TESLİM EDİLECEK?
5 lt'lik atık yağa karşılık verilecek bu hediyeler ile birlikte hem evlerdeki atık yağların çöplere ve lavabolara dökülmeyip çevrenin daha az kirlenmiş olacağını hem de bu atıkların geri dönüştürülmesi ile ekonomiye katkı sağlamış olacağını kaydeden Adil Kansu,
"Vatandaşlarımız Alo 153 numarasından veya Belediyemizin 715 10 10 numaralı telefon hattından Temizlik İşleri Müdürlüğü personellerine ulaşarak atık yağlarını teslim edebilirler. 1 Lt Atık Yağın 1 Milyon Lt temiz suyu kirletme potansiyelinin olduğu göz önüne alınırsa vatandaşlarımızın bu kampanyaya destek vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.
SANAYİCİYE HAVA KİRLİLİĞİ ÇAĞRISI
Açıklamasında hava kirliliğine ve sanayide atıkların yakılarak imha edilmesine ilişkin de konuşan Kansu,
"İnegöl'ün hava kirliliği son zamanlarda basına da yansıdı. Biz de bunu tespit ediyoruz. Ben özellikle sanayicilerimizden rica ediyorum lütfen sobalarınızı yakarken kumaş parçaları, sünger parçaları ve endüstriyel atıkları yakmayın. Yakan firmalar var biz bunları takip ediyoruz. Eğer Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne kendileri hakkında düzenlenen tutanakları gönderirsek çok ağır cezaları var.
Biz onların üzülmesini, bu ağır cezalar karşısında mağdur olmaları için uyarı yapıyoruz. Geleceğimiz için çocuklarımız için çevreye hepimiz sahip çıkmalıyız. İnegöl ciddi manada kirletiliyor. Bu da bizleri çok üzüyor. Sadece Belediye marifeti ile bu temizlik, çevre kirliliği ile mücadele yapılmaz. Halkla beraber hep birlikte iş birliği yaparak İnegöl'ümüzü daha temiz tutmak istiyoruz" açıklamalarında bulundu.
Adil Kansu, İnegöl Belediyesi olarak düzenledikleri atık yağ kampanyasına tüm ilçe halkının duyarlılık göstereceğine yürekten inandığını ifade ederek:
"Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza temiz bir çevre ve yaşanabilir bir şehir bırakmak için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi özellikle belirtir, sevgi ve saygılarımı sunarım" şeklinde konuştu.

Aşırı Tuz tüketimine aman dikkat Aşırı Tuz tüketimine aman dikkat