Nisan ayı meclis toplantısında İlçe Başkanı Ertan Sütçü'nün gündeminde, Kestel Aktarma Merkezi, Avarlar Kavşağı ile şehir içerisinde yaşanan trafik ilçesi vardı.

Sütçü, "İnegöl- Bursa hattında yaşanan sıkıntılar, Kestel aktarma noktası ile ilgili bir açıklama yapmak hususunda aceleci davranmak istemedik. Yapılan bir uygulamanın kısa vadeli değil uzun vadeli sonuçlarını görmek istedik.

Ancak ifade edelim ki ne kısa vadede ne de uzun vadede mevcut uygulama bir çözüm olmayacaktır. Fiyatın düşürülmesi iyi bir gelişme ancak bununla birlikte önemli olan bir husus da toplu taşımadaki seriliğin ve kalitenin artırılmasıdır."

MANTIK HATASI

"Yalnız burada bir mantık hatası söz konusudur. Büyükşehir bu uygulama ile amacı trafiği rahatlatmak. Ancak 15 dakikada bir geçecek bir yarım otobüsün trafiği sıkıştırdığını düşünen Büyükşehir, belediye binasına şehrin tam göbeğine yapıyor.

Adliye, SGK, Belediye, Kent Meydanını 1 kilometrekarelik alana sıkıştırıyor. Yeni stadyumu yine İzmir yolu üzerindeki en yoğun kullanılan bölgeye yapıyor. Sonra da bunların ürettiği trafiği çözmek için pansuman bile sayılmayacak mantıksız uygulamalara girişiyor."

TRAFİĞİ ORTADAN KALDIRACAK İCRAATLARA YÖNELMELİYİZ

"Aynı uygulama ile İnegöl'de de karşı karşıyayız. Hastane şehrin içine yapıldı. Yeni belediye binası ile ilgili proje hakeza öyle. Otogar, mevcut yerinden 100 metre öteye alındı, yerine AVM yapıldı.

AVM kavşağında zaten yoğun olan bir trafik varken bu şekilde yapılan garaja Ankara istikametinden gelen otobüsler mecburen AVM kavşağını kullanarak giriş yapmak zorunda kaldı."

"Trafik ile ilgili bunun gibi birçok şey söylenebilir, ancak burada önemle vurguladığımız mesele, bizler mevcut trafiği rahatlatacak icraatlardan önce trafiği ortadan kaldıracak icraatlara yönelmeliyiz.

Bunun için İnegöl'de de Bursa'da da cazibe merkezi dediğimiz, halkın yoğunluk gösterdiği bölgeleri şehir geneline dağıtmalıyız. Özellikle İnegöl'de alternatif ulaşım aracı olan bisikletle ilgili ciddi kolaylıklar getiren icraatlar yapmalıyız" diye konuştu.

CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı

TOPU BÜYÜKŞEHİR'E ATTI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın açıklamalarına değinen Sütçü,

"Yerel seçimlerde 'Çarklar uyumlu olacak, işler hemen çözülecek' diyenlerin şimdi bu meseleler gündeme gelince 'Ben sıkıntıları Büyükşehir'e ilettim. Bunun ötesinde Muhalefet Partisinin Başkanı değilim' diyerek topu Büyükşehir'e atmasını da anlayabilmiş değiliz."

"İnegöl'de gördüğümüz kadarıyla iş su faturası zammına, vergi tahsiline gelince mükemmel işleyen çarklar, her nedense icraata gelince birden dişli sıyırıyor.

14 aydır bitmeyen Avarlar Kavşağı ile ilgili Ertuğrulgazi esnafımızdan tepki gelince konu ile ilgili açıklama yapma gerekliliğini kendinde bulan AKP İlçe başkanı 'Gecikmenin suçlusu zemindir' diyerek olayın muhatabını ilan ediyor."

"KESİN ÇÖZÜM ÖNERİMİZ"

"Avarlar kavşağı ile ilgili tepki gösteren esnafımıza bu işin kesin çözümü ile ilgili bir yöntem söyleyebiliriz. Eğer ki kavşağın hemen faaliyete girmesini, caddelerinin asfaltlanıp gezilebilecek hale gelmesini istiyorlarsa yapacakları iş basittir: Sayın Cumhurbaşkanını 10 gün sonrası için İnegöl'e davet edecekler.

İşte o zaman göreceğiz ki birdenbire onlarca iş makineleri ortaya çıkmış, üç dört asfaltlama makinesi Ertuğrulgazi Caddesine her koldan girmiş, bir yandan peyzaj çalışmaları başlamış ve bunların hepsi muhtemelen 8. günün sonunda bitmiş olacaktır."

MAALESEF ACI AMA GERÇEK BU

"Ne zeminin zayıflığı ne de kavşak düzenlemesi için ayrıca yapılan bir ihale bahane edilecektir. İşte o zaman o bahsettikleri çarklar gayet uyumlu hatta anormal uyumlu bir şekilde işleyecektir. Neden mi böyle diyoruz?

Tecrübe ile sabittir; Bundan önce bırakın karayolunu hava yolu ile kampüs açılışına Cumhurbaşkanımız gelecek diye o yolların nasıl bir anda asfaltlandığını, yine aylarca yavaş tempo ilerleyen Hikmet Şahin köprülü kavşağın nasıl bir anda faaliyete geçtiğini hatta Bursa'da ana arterdeki kaldırım taşlarının nasıl boyandığını hep beraber gördük. Maalesef acı ama gerçek bu" diye konuştu.

SORUNLARIMIZ ÇOK, ENDİŞELERİMİZ VAR

İlçe Başkanı Ertan sütçü şöyle devam etti;

"Sorunlarımız çok, endişelerimiz var. Ancak bunlarla birlikte her zaman ümit var olmaya devam ediyoruz. Sorunlara hakim olduğumuz kadar çözümlere de hakimiz.

Elimizde bu milleti refaha ulaştıracak reçeteler mevcut. Bu hususla ilgili sadece milletimize derdimizi anlatmayı ve milletimizin bize teveccüh göstererek bir fırsat vermesini bekliyoruz."

"Yalnız bunu beklerken de hiçbir zaman bu milletin hiçbir bireyini dışlamıyoruz. Düşüncesinden dolayı linç etmiyoruz. Bu inançla yaptığımız çalışmalarda gayret gösteren başta siz teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum."