YERYÜZÜNÜN ÇİÇEĞİ TÜRKİYE

Şef Diler Yalaza yönetimindeki koro programına ilk olarak hicaz makamında bestelenen çocuk şarkılarıyla başladı. Bestesi Salih Aydoğan'a ait olan 'Yüzyılların ışığısın uygarlıklar beşiğisin, yeryüzünün çiçeğisin sen Türkiye'm" adlı şarkıyı koro seslendirdi.

‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı ‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı

ANNELERİNİ UNUTMADILAR

Ardından doğa sevgisinin anlatıldığı bestesi Özgen Gürbüz'e ait 'Doğa bekçi ile değil, sevgi ile korunur' adlı hicaz şarkıyı hep birlikte seslendirdiler. Çocukların annelerimize armağan ettiği 'Elim sensin kolum sen doğrulukta yolum sen, sen birazcık üzülsen dayanamam ben annem' adlı şarkı büyük alkış aldı.

SEVGİLİ ANADOLUM

Konserin devamında Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu koristlerinden Osman Berk Şahin'in okuduğu duygu dolu şiir salondakiler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Muhteşem şiir performansının ardından muhteşem dağları, ovaları, coğrafyası ve konumuyla sahip olduğumuz vatanımızın güzelliklerini çocuklarımızın seslendirdiği 'Mor sümbüllü dağların var, bülbül öten bağların var, kalpte sevgi ağların var, sevgili Anadolu'm' şarkısı dinleyenlerin kulaklarının pasını silmeye yetti.

BARIŞ MANÇO ŞARKILARI

7'den 77'ye herkesin gönüllerinde taht kurmuş Barış Manço'ya ait 'Arkadaşım Eşek' ve 'Hava Ayaz mı Ayaz Ellerim Ceplerimde' şarkılarını seslendiren koro, daha sonra bestesi Yesari Asım Arsoy'a ait 'Daldan dala konarım kahkahalar saçarım' şarkısını ve hicaz bir şarkı olan 'Sevdan olmasa'yı seslendirdiler.

SANATIN YAŞI YOK

Gece de sanatın yaşı yoktur sözünü dile getirircesine koronun en minik koristi Mehmet Hitit, okuduğu İstiklal Marşı ile salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

İzleyenleri adeta büyüleyen bu güzel program koronun tüm insanlığa armağan ettiği 'Şu dünyadaki en mutlu kişi mutluluk verendir, şu dünyadaki sevilen kişi sevmeyi bilendir' ile son buldu.

UNUTULMAZ BİR GECE

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, "Gerçekten bu akşam bizlere unutulmayacak bir konser sunan çocuklarımıza ne desek az. Sözlerimin boğazımda düğümlendiğini hissediyorum. Çünkü çocuklarımızın heyecanını bizler de yaşadık. İnegöl belediyesinin bu müzik korosu yaş olarak en genç ve en küçük korosu olmasına rağmen bu akşamki performansları ile çok başarılı olduklarını bizlere gösterdiler."

GÜZEL İŞLER YAPACAKLAR

"Ayrıca çocuklarımızın, evlatlarımızın şimdiden 23 Nisan Bayramını kutluyorum. Bu çocuklarımız ile çok daha güzel işler yapacağımıza yürekten inanıyorum. Şunu da ifade etmek isterim ki böyle güzel evlatlar yetiştirdiğiniz için siz değerli anne-babalarımızı da kutlarım. Son olarak bizlere doyumsuz bir gece yaşatan bu güzel yavrularımız için sizlerden çok güçlü bir alkış istiyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

HER BİRİ BİR BAYRAK GİBİ

İlçe Kaymakamı Ali Akça ise:

"Her biri bayrak kadar değerli, her biri bayrak kadar güzel evlatlarımızı, çocuklarımızı tebrik ediyorum. Onlar geleceğimiz. Çocuklarımıza bu güzel bayramı hediye eden Mustafa Kemal Atatürk'e ve bir milletin esaretten özgürlüğe yürüyüşünde bu onurlu mücadeleyi veren aziz şehitlerimize ve gazilerimizi hürmet, minnet ve şükran duygularımla anıyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum."

"Bugün onların günü, yarında onların günü. Onlar konuşacak, biz onları dinleyeceğiz. Onlar bayram yapacak, onların bayramına biz ortak olacağız.

Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.