Düzenlenen şenlikler kapsamında, ülkenin çeşitli şehirlerinden gelerek Karaula kasabasından Prusac'a hareket eden atlı birlikler, Donji Vakuf şehrinde yüzlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı. Atlıların geçişi sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehteran Bölüğü konseri verirken, Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) izcilerinin "Her Türk asker doğar" ve "Vatan sana canım feda" sözleri eşliğindeki yürüyüşü Donji Vakuf halkı tarafından büyük alkış aldı. Şehrin ana caddesinin her iki tarafına dizilen halk, ellerindeki Türkiye ve Bosna Hersek bayraklarıyla atlıların geçişine eşlik etti.

"BURADA OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ"

Kuşadası’na tatilci akını Kuşadası’na tatilci akını

DonjiVakuf'un kardeş belediyelerinden İnegöl'ün Belediye Başkanı Alinur Aktaş da 2008'den bu yana şenliklere katıldıklarını anımsatarak, "Burada hem Osmanlı'yı hatırlıyor hem de bu ülkenin geleceğinin birlik ve beraberliğe katkı sağlıyoruz." diye konuştu.

Etkinliğe ayrıca katılan İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İNBOSDER) yeni başkanı Adli Kavukçu da yaptığı açıklamada, Bosna Hersek halkının Türkiye'ye olan sevgisini gördükçe mutlu olduklarını belirterek, "İnegöl'ün kardeş şehri DonjiVakuf'ta her yıl olduğu gibi bu yılda buradaki etkinliklere İNBOSDER camiasını temsilen katılmış bulunuyoruz. Burada olmaktan mutluluk duyuyoruz." Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna büyükelçisi Haldun KOÇ'lada temaslarda bulunan Adli Kavukçu Kardeş şehir DonjiVakuf'la olan ilişkilerimiz daha da güçlenerek devam edecek. Yeni seçilen yönetim olarak kardeş şehrimizle ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi planlarımız arasında" dedi.

ÖĞLE NAMAZIYLA SON BULDU

Şenlikler kapsamında ayrıca Travnik Müftüsü Ahmed Adilovic geleneksel Ayvaz Dede sancağını Karaula İmamı Salih Arslanovic'e teslim etti. Etkinliğe katılacaklar, rivayete göre Ayvaz Dede'nin beş asır önce Prusac kasabasında yaşanan kuraklık nedeniyle yakınlardaki dağda 40 gün dua ettikten sonra su bulduğu bölgeye geçerek dua etti. Ayvaz Dede Şenlikleri, Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunmasının ardından kılınan öğle namazıyla son buldu.