Kurban Bayramı'na Sayılı Günler Kala Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar? Kurban Bayramı'na Sayılı Günler Kala Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar?

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Babasultan Barajı'ndaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.
2018'DE SULAMAYA GEÇİLECEK
Babasultan Barajı sulama hatlarının tamamlanmak üzere olduğunu ancak 2018 yılında sulamaya geçileceğini belirten Çelik; "Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı olarak ben, yönetici arkadaşlarla Bursa Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü'ne gittik. Aynı zamanda Muhtarlar Derneği Başkanımız Resul Kayman'ı da birlikte götürdük. Bildiğiniz gibi Babasultan Barajı'ndan gelen hatlar hemen hemen bitme noktasına gelmiş durumda. Bununla ilgili çiftçiler tarafından sık sık sorulara maruz kalıyoruz. Bölge müdürümüzle görüştük. 2017 yılında İnegöl ovasına su verilmeyecek. Sadece yapılan hatlarda deneme sulamaları yapılacak. Yani çiftçi suyu görürse, ertesi gün orada su olmayabilir. İşte bu hatların denemeleri için sulamalar yapılacak. Bunlar bittikten sonra 2018'in sonlarında tam olarak sulamaya geçilecek" dedi.
SULAMA BİRLİKLERİ KURULACAK
Babasultan Barajı kanallarının tamamlanması ile 8 mahallenin kooperatiflerinin sulama birliklerini kuracağını aktaran Çelik; "Görüşmede kendilerine sorduk. Burası Devlet Su İşleri'ne mi kalacak yoksa BUSKİ'ye mi diye... İlk 3 senesini yapımcı şirket üstlenecekmiş. Onlar çalıştıracaklar. Ondan sonra da köylüler olarak sulama birliklerini kuracağız ve bizlere teslim edecekler. Yani toplam 8 köyümüzün kooperatifleri ile birlikte sulama birliğini kurup sulama yapacağız. Bu süreçte yapımcı şirket 3 yıl içerisinde orada eğitim verecek. Eleman yetiştirecek sulama birliklerine ve aynı zamanda buranın sıkıntılarını giderecek" diye konuştu.
AŞIRI YAĞMUR ETKİLEDİ
Geçtiğimiz günlerde bazı kırsal mahallelerde aşırı yağışlardan kaynaklı sıkıntılar olduğunu da anımsatan Çelik, şöyle devam etti: "Geçtiğimiz gün bir yağmur olayını yaşadık, Dömez, Akbaşlar, Çerkez Fındıklı mahalleleri bölgesinde. Çiftçilerimiz orada bayağı bir hasar gördü. Tabi bununla ilgili İnegöl İlçe Tarım Müdürümüz İbrahim Ekren Bey ile görüştüm. Bunların afet raporlarını Bursa İl Tarım Müdürlüğü'ne göndermişler, oradan da Tarım Bakanlığı'na gidiyor. Orada çiftçilerimizin bize sorduğu sorular oluyor: TARSİM'den yararlanabilir miyiz diye... TARSİM sigortası yaptırmayan kimse bundan faydalanamaz. Her seferinde söylüyoruz, yine söyleyelim. Zararlar büyük olduğu zaman, devletimiz borç ertelemesine gidiyor. Yine öyle bir durum söz konusu olduğunda, çiftçilerimizin 2017 yılında ödemeleri gerek borçları ertelenir"