Bu yıl ikincisi düzenlenen kutlama programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Okul Müdürü Sezgin Ekici, Nevruz; Mart ayının 21. gününe rastlayan, gece ve gündüzün birbirine eşit olduğu güne verilen bahar bayramının adı olduğunu söyledi.

MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor

Nevruzun; toprağın, suyun ve havanın değiştiği günün, cemrelerin bayramı olduğunu aktaran Ekici, "Kuruyan ağaçların yeşillendiği, göçmen kuşlarının döndüğü, bir adı da Nevruz çiçeği (Nevruz gülü) olan çiçeğin çıktığı bir gündür. Bayramları birlikte kutlamak bir sosyal fayda prensibini de beraberinde getirmektedir."

"Bayramların özündeki sevgi, kardeşlik ve yardımlaşma ilkeleri Nevruz un da temel prensibini oluşturmaktadır. Nevruz'da ağaçlara bez bağlanır. Yaylalara çıkılır. Yayla evlerinde bulunanlar, gelen misafirleri evlerinde ağırlarlar. Nevruzunuz kutlu, hayırlı ve bereketli olsun temennisinde bulunulur. Kurban kesilir."

"Osmanlı döneminde de Nevruz sayılı günlerden biri olarak kutlanmıştır. Nevruziyye adı verilen bir macun veya tatlı yemek adet olmuştur. Nevruz, Türk toplulukları ve komşularımız arasında kutlanan geleneksel bir bahar bayramıdır. Nevruz, Türk kültüründe Hürriyet ve kardeşlik bayramıdır. Nevruz, milli kültürümüz içerisinde birlik ve beraberlik sembolü olan önemli bir kültür mirasımızdır."

"Baharın gelişi, bütün dünya için sevinç kaynağıdır. Tarihte en çok bizim için önemliydi, gelecekte de bizim için önem taşıyacak. Unuttuğumuz değerlerimizin pek çoğuna Nevruz'la birlikte yeniden sahip olacağımızı umuyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından demir dövme töreni yapıldı. Daha sonra okul bahçesinde güçlükle yakılan ateşin üzerinden öğretmenler ve öğrenciler atladı. Halk oyunlarıyla devam eden program, çeşitli yarışmaların oynanmasıyla son buldu. Programda, davetlilere pilav ayran da ikram edildi.