Bahar yorgunluğunun temel sebeplerinden biri kış aylarında azalan güneş ışınları sebebiyle D vitamini miktarımızdaki azalmadır. D vitamini açısından en doğal kaynak güneş olduğundan kış aylarının kapalı havaları sebebiyle kış mevsimi boyunca yeteri kadar D vitamini alamıyoruz ve bahar yorgunluğu dediğimiz şey bahar aylarında bizi etkilemeye başlıyor.

Bayramda bu ikramlara hayır demekten çekinmeyin Bayramda bu ikramlara hayır demekten çekinmeyin

D vitamini güneş ışınları sayesinde vücudumuzda üretilebilen ve besinler veya takviyeler ile dışarıdan alınabilen bir vitamin. Bahar yorgunluğu nasıl geçer diye düşünüyorsanız kış aylarında azalan D vitamini seviyesini düzenlemek için besin takviyeleri kullanabilirsiniz. Zira güneş ışınları henüz etkisini göstermediğinden doğal yollarla D vitamini ihtiyacınızı karşılamak mümkün olmayabilir.

Vücuttaki D vitamini eksildiğinde kendinizi yorgun, zayıf ve gergin hissederseniz. Mevsim geçişlerinde daha gergin ve yorgun hissetmemizin sebebi budur. D vitamini eksildiğinde kaslar da zayıfladığından kas ağrıları da baş gösterebilir.

Bahar yorgunluğuna karşı D vitamini takviyeleri kullanabilir veya güneşli günlerde 15-20 dakikalık yürüyüşler yaparak D vitamini oranınızı arttırabilirsiniz.