İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri, Pazar akşamı Kültür Parkta gerçekleştirildi. 17.00'de başlayan etkinliklerde İnegöllüler hem piknik yapıp hafta sonunu değerlendirdi hem de düzenlenen eğlenceler ve hıdrellez ateşiyle baharı coşkuyla karşıladı.

TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ

Kültür Park kameriyeler bölgesinde hazırlanan platformda 17.00'da başlayan hıdrellez şenliği, çocuklar için hazırlanan yarışmalarla start aldı. Farklı etkinliklerin yer aldığı programda hem çocuklar hem yetişkinler eğlenceli dakikalar geçirirken, şenlik illüzyon gösterileri ile devam etti. Akşam 20.00'da Cem Taşkıner'in Romanlar Kültür Derneği orkestrasıyla gerçekleştirdiği konserle devam eden şenliklere Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve AK Partili yöneticiler de katıldı.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ OLUŞTURULAN GÖRÜNTÜLER SON BULDU

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği hıdrellez şenliklerinde ateş yakma töreni öncesi Belediye Başkanı Alinur Aktaş kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Eski hıdrellez kutlamalarını ve yaşanan çevre kirliliğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Aktaş, "Çocukluk dönemimden hatırlıyorum, İnegöl'ün her köşesinde lastikler yakılırdı, hıdrellez ateşi yakılmaya çalışılırdı ve 1 hafta boyunca İnegöl'de pislikten geçilmezdi. Allaha şükürler olsun 11 yıldır düzenlediğimiz bu festivallerle beraber, bu hıdrellez şenlikleriyle beraber bunlara son verdik" dedi.

BAHARI HIDRELLEZ ATEŞİYLE KARŞILAYACAĞIZ

Hıdrellezin Hızır (as) ile İlyas (as)'ın buluştuğu gün olarak bilindiğini de ifade eden Aktaş, "Mayıs ayının ilk haftasında kutlanır. Bizim Türk örf ve adetlerimizde var. Bugün Kurşunlu Mahallemizde yine Bakmaca Şenlikleri vardı. Çok güzel kalabalık vardı. Burada da illüzyon gösterileri ve farklı etkinliklerle görevli arkadaşlarımız özellikle çocukları eğlendirmeye çalıştılar. Birazdan da sembolik olarak inşallah o ateşi yakacağız ve hıdrellez ateşiyle beraber de baharı karşılamış olacağız" diye konuştu.

DOLU DOLU BİR RAMAZAN VE YAZ YAŞANACAK

Aktaş, İnegöl Belediyesi'nin yaz ayları için planlamasını yaptığı etkinlik ve festivallere ilişkin de konuştu. Dolu dolu bir yaz mevsiminin geçirileceğinin sinyallerini veren Başkan Aktaş, "Bu yaz Allah nasip ederse inşallah burada farklı etkinliklerimiz, aktivitelerimiz olacak. Ama öncelikle mübarek ramazan geliyor biliyorsunuz. Yaklaşık 20 gün sonra... Ramazanda bu yıl özellikle cami buluşmalarımız var. Dolu dolu bir ramazan yaşanacak ve akabinde inşallah her yıl yaptığımız kültür sanat festivalimizi Temmuz ayında gerçekleştirmiş olacağız. Sizleri yine yurt dışından farklı ekiplerle, farklı sanatçılarla, velhasıl özellikle İnegöl'deki folklor derneklerimizle, oyunlarımızla bir araya getireceğiz" ifadelerinde bulundu.

BU BİRLİK BERABERLİĞİ BOZAMAYACAKLAR

Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var? Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var?

Birlik beraberlik vurgusu da yaptığı konuşmasında temennilerinin ve dualarının Cenabı Allah'ın bu birlik ve beraberliği bozmaması olduğunu kaydeden Aktaş, "Bu yönde herkesin özel bir gayret göstermesini istirham ediyorum. Çünkü bu memleketi farklı farklı şeylerle bölmeye çalıştılar, nifaklar sokmaya çalıştılar. Bazen Türk-Kürt dediler, bazen alevi-sünni dediler, bazen sağ-sol dediler ama Allah'a hamdolsun bugüne kadar bu birliği ve beraberliği bozamadılar. İnşallah da bozamayacaklar" şeklinde konuştu.

ANNE BABALARI UYARDI

Başkan Aktaş konuşmasının sonunda hıdrellez ateşini yakma vaktinin geldiğini belirterek anne-babalara uyarıda da bulundu. Çocuklara çok dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Aktaş, yanacak bu ateşin de güzel bir baharın ve yazın geçmesiyle, birlik ve beraberliğimizin olmasıyla alakalı yanması temennisinde bulundu.

HIDRELLEZ ATEŞİ YAKILDI

Konuşma sonrası Başkan Aktaş ve beraberindeki protokol üyeleri Kültür Park içerisinde hazırlanan hıdrellez ateşini vatandaşlarla birlikte yaktı. İlçe halkının merakla beklediği ateş serin bahar akşamında vatandaşları ısıtırken, ateşin yakılması ve sonrasında da güvenlik önlemleri elden bırakılmadı. Özellikle çocukların ateşe yaklaşmamaları konusunda tedbirler alındı. Şenlikler Cem Taşkıner'in konseriyle son buldu.