Tanıtım toplantısına İnegöl protokolü ile Bahçeşehir Kolejleri ve Üniversitesi temsilcileri de katıldı.

Toplantıda konuşan İnegöl Bahçeşehir Koleji Kurucu Temsilcisi Mehmet Yıldız,

"101 kampüsle Türkiye'nin her noktasında kaliteli eğitim sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İşimiz yalnızca eğitim... Eğitim dışında bir uğraş alanımız yoktur. Ülke zenginleşecekse ancak kaliteli eğitimler gelecektir.

KALİTELİ EĞİTİMİN ADRESİ

Kaliteli eğitim için İnegöl kampüsünü hayata geçirmekten dolayı gurur duyuyoruz. İnegöl kampüsü 16 bin metrekare alan içerisinde 12 bin metrekare kapalı alana sahip, 50 derslik ve 1180 öğrenci kapasitesine sahiptir. Kampus içerisinde 2 yarı olimpik yüzme havuzu, açık tenis kordu, açık basketbol sahası, kapalı spor salonu ve 350 kişilik konferans salonu bulunuyor.

Bölgenin en donanımlı okullarından bir tanesidir. Hayalimiz, çabamız çocuklarımıza daha iyi bir gelecek için eğitim sunmaktır. Değişik eğitim modelleriyle geleceği inşa edeceğiz. Güveniniz için ve buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" dedi.

50.GURUR YILIMIZ

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ise şunları söyledi:

YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi

"Türkiye'nin gelişen ekonomisi ve genç nüfusuyla bölgenin gözbebeği olan bu şehirde olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak eğitimde 50.gurur yılımızı kutluyoruz. Kurulduğumuz ilk günden bu güne İnegöl'de de gerçekleşmesini istediğimiz için açtığımız bu okulda kaliteli eğitimi tüm çocuklara ulaştırmak istiyoruz.

Edirne'den Kars'a 100'ü aşkın kampüste bu standartları çocuklara sunuyoruz. Biz geleceği inşa edecek ve hem Türkiye hem de dünya için geleceği daha iyi bir yer yapacak gücün eğitim olduğunu düşünüyor ve geleceğe yapılacak en büyük yatırımın eğitim olduğunu biliyoruz.

EN DONANIMLI OKULLARDAN BİRİ

Bölgenin en donanımlı okullarından biri inşa ediliyor. Çocukların bu koşullarda eğitim görmesi bizim için çok önemli ama yeterli değil. Çocuklarımızın mesleki anlamda en donanımlı kadrolarla dünyanın ihtiyaç duyduğu eğitimle buluşuyor olmasını istiyoruz".

ÇİFT DİLDE EĞİTİM

"Çift dilde eğitimle çocuklarımıza 2. bir dili ana dil seviyesinde kazandırmaya çalışıyoruz. Bu ve daha fazlası bilgi olarak sizlere aktarılıyor ama tüm bu sistemin temel amacı hem bugünün hem de geleceğin Türkiye'sinde ülkemizi refah toplumları arasına taşıyabilecek nesiller yetiştirmektir.

Teknoloji ve bilimin değişimi sadece gündelik yaşamımızı etkilemiyor, toplumlar ve uluslar arası ilişkileri de etkiliyor. Bu nedenle öğrencilerimizin sadece akademik yapılarını düşünmüyoruz, aynı zamanda sosyal kimliklerini de önemsiyoruz.

Sadece İnegöl için değil tüm şehirlerimizde bizi var eden, değerlerimizi bilen ve sahip çıkabilen, bu değerleri geleceğin toplumunda var edebilecek nesiller yetiştirmek istiyoruz. Tüm bu hayal ve hedefler için İnegöl kampüsümüzü açıyoruz. Yetiştireceğimiz nesillerin içinde yaşadığı topluma ve dünyaya faydalı olmasını amaçlıyoruz"

İNEGÖLLÜ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

İnegöllü olan Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Gürgen'in konuşmasının ardından, Bahçeşehir Kurumlar Mütevelli Heyeti Başkanı ve Bahçeşehir Kolejleri Kurucusu Enver Yücel söz aldı.

43 YILDIR KURUMUN LİDERİ

Yücel; "İnegöl'e Bahçeşehir Koleji'ni açıyoruz, hayırlı ve uğurlu olsun. İstanbul'da il dışında açtığımız ilk okul Bursa'dadır. Bursa'da şuanda 3 tane kampüsümüz var ama İnegöl'e ancak gelebildik. Kusurumuza bakmayın. Biraz geç geliyor ama çok güzel bir yerleşkeye sahip oluyoruz.

Muhteşem bir proje oluyor. Velilerimize teşekkür ediyorum. Daha okulun inşaatı bitmeden bize güvenip kayıt yaptırdılar. Güveninize layık olacağız. 50 yıllık bir eğitim öğretim hayatımız var. 50 yıldır bu uğurda çalışıyoruz. 43 yıldır bu kurumun liderliğini yapıyorum.

Eğitim ve öğretim alanı içerisindeyim. Küresel dünya diyoruz... Artık her şey küreselleşti. Gittikçe global vatandaşlık, dünya insanı müfredatları başladı. Üniversitemizin en çok çalıştığı eğitim fakülteleri Harward'dır.

DÜNYANIN EĞİTİMİ VERİLECEK

10 yıldır çalışıyoruz. Bize sağladığı ve dünyada 150 okulda uygulanan dünya vatandaşlığı insanının nasıl olması konusunda bizlere bilgiler veriyorlar. Böyle bir yapıyız. Halen daha bu yapıyı sürdürüyoruz.

İnegöl'deki açacağımız okulun içeriğinde ne varsa Beşiktaş Etiler'de de Balıkesir'de de Eskişehir'de de aynı olmalı. Okullarımızı aynı kalite ve seviyede yürütürsek başarılı oluruz ama kaliteden taviz verirsek başarı sağlayamayız" ifadelerini kulandı.

Belediye Başkanı Alper Taban ve Kaymakam Ali Akça'nın konuşmalarının ardından program sona erdi.