Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı

TAPDK RUHSATI SÜRE UZATIMI

Genel Sekreter Serkan Kurt, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Satıcıların, bu bedelleri en geç 30/03/2017 Perşembe günü mesai saati sonuna kadar Kurum sicil numaralarını beyan etmek suretiyle Tütün ve Alkol Piyasası Kurumunun Ziraat Bankası hesabına yatırarak belge sürelerinin uzatılması talebinde bulunmaları için bağlı bulunduğu esnaf odasına başvurmaları gerekmektedir.

SÜRE UZATIM ÜCRETİ

"Tütün Mamulü, Alkollü İçki ve Etil Alkol Perakende Satış Belgeleri
İl merkezlerinde ve Büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 265 TL

Alkollü İçki ve Etil Alkol Perakende Satış Belgeleri
İl merkezlerinde ve Büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 265 TL

Gerekli Evraklar:

-TAPDK ruhsatı (ASLI)

-Oda faaliyet belgesi (ASLI)

-İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı (ASLI)

-Ziraat Bankası Banka dekontu

-Bağlı bulundukları odaya başvurmaları gerekmektedir.

- İsterlerse esnafımız TAPDK süre uzatım ücretini bize getirirlerse onların adına bizde yatırırız.

TERAZİ BEYAN BİLGİLERİ

"2015 yılı ve daha önceki yıllara ait ölçü tartı işlemlerinde kullanılan her türlü elektronik ibreli mekanik kantar, baskül, hassas terazi, metre, litre, gram ve kilogramların beyan işlemi başlamıştır.

Beyan verme süresi 28 Şubat 2017 tarihinde sona erecektir. Beyan ve damga işlemi yapılmayan ölçü tartı aletine (teraziler) 3516 sayılı yasa ve Kabahatler Kanununa göre cezai işlem uygulanacaktır.

Ayrıca ölçü tartı işlemleri artık özelleşmiştir yetkili belgesi olan kişilere yaptırılması ve gelen yetkililere yetki belgeleri sorulmasını önemle rica ederiz .

Gerekli çalışmaları yaparak Artık ölçü tartı aletlerinin muayenesi için yetkili kişiler işyerinize gelerek gerekli muayeneyi iş yerinde yapacaklardır.

İŞLETME KAYIT BELGESİ

"Gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemlerine dair yönetmelik gereği gıda işletmeleri faaliyete başladıktan sonra işletme kayıt işlemlerini yaptırmak üzere, en geç 30 gün içerisinde yetkili mercie başvurmak ve başvuru tarihinden itibaren en geç 3 ay içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamak zorundadırlar.

Gıda işi ile uğraşan bütün işletmeler vergiyi açtıktan 1 ay içinde İnegöl ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğüne başvurarak İşletme Kayıt belgesi almaları gerekmektedir. Cezalı duruma düşmemek için işletme kayıt belgesini zamanında almaları önemle rica olunur"