Bu yıl 16.sı düzenlenen Balkan Gecesi'ni Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve kalabalık bir seyirci topluluğu izledi.
ÇOK ZOR GÜNLERDEN GEÇİLDİ
Gecede konuşan Bal-Göç İnegöl Şube Başkanı Mustafa Kahraman; "Sözlerime derneğimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen yönetici ve üye herkese minnettarlıklarımı sunarak başlamak istiyorum. Kuruluşundan bugüne kadar bu dernek çatısı altında çok güzel işlere imza atıldı. İlk muhacirlik günleri şüphesiz ki hiç de kolay günler değildi. Çok zor günlerden geçildi. Birlik ve beraberlik içerisinde bu zorluk ve güçlüklerin de başarıyla üstesinden gelindi. Ülkemizde de yaşanan bölücü ve yıkıcı faaliyetlerin başarıya ulaşmasının önündeki en büyük engel, milletçe birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemizdir. 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı hareket etrafında kenetlenen Türk halkı, düşmanı yurttan atmasını bilmiştir. Yine Bulgaristan'da isim değiştirme, Türklük ve Müslümanlıktan uzaklaştırma yönündeki Bulgar baskılarına karşı Türkler 19 Mayıs 1989'da bir araya gelerek bu zulme dur demeyi bilmiştir"


İNEGÖL MOZAİĞİNİN BİR PARÇASIYIZ
"Birlik ve beraberliğimizin yakın tarihteki en büyük örneği 15 Temmuz'da milletçe beraber sergiledik. Hain FETÖ kalkışmasına karşı milletçe verdiğimiz cevap, gelecek nesillere gururla anlatılacak bir kahramanlık destanıdır. Birlik ve beraberliğe her daim ihtiyacımız vardır. Birlik ve beraberlik sağlandığı sürece engeller ortadan kalkacaktır. Bundan dolayı birlik ve beraberliğe önem vermeli, onun gücüne inanmalıyız. Gelinen yeni dönemde bu birlik ve beraberliğin tüm İnegöl'de yaşanması için çaba içinde olmak önemli hedefimizdir. Bizler İnegöl mozaiğinin bir parçasıyız. Ve bu bütünü tek ve güçlü kılmak adına elimizden geleni yapacağımızdan kuşkunuz olmasın. Birazdan izleyeceğiniz gösteriler, çocuklarımızın birlik ve beraberlik içerisinde bütün yıl boyunca vermiş oldukları uğraşların bir ürünüdür. Bu gösterilerin gerçekleşmesinde emeği geçen İnegöl Belediyemize, çocuklarımıza, ailelerine, sponsorlarımıza, İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne ve tüm ilçe halkına şahsın ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkürlerimi iletiyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, yaklaşmakta olan mübarek Ramazan ayımızın da şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinize saygılar sunuyor, iyi seyirler diliyorum" dedi.


AKTAŞ'TAN TEŞEKKÜR
Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yapmış olduğu konuşmasında, İnegöl Bal-Göç olarak derneğin birçok güzel faaliyete bulunduğunu, İnegöl'ün kültür mozaiğine önemli bir katkı yaptığını belirterek; organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.
120 DANSÇI SAHNEDE
Konuşmaların ardından yaşları 4 ila 22 arasında değişen 120 dansçıdan oluşan ekip bale gösterilerinin yanı sıra Türk halkoyunlarının birbirinden güzel örneklerini İnegöl halkının beğenisine sundu. Gösteriler seyircilerden büyük beğeni topladı.
PLAKETLER VERİLDİ
Yaklaşık 2 saat süren gösteriler sonunda tüm dansçılara gecenin anısına madalyaları takdim edilirken, İnegöl Bal-Göç Halk Dansları Topluluğu Eğitmenleri Alla Mikalojina, Ahmet Cansever ve Uğur Çekim'e plaketleri sunuldu.

Hırka-i Şerif nedir, Hırka-i Şerif nerede, Hırka-i Şerif ziyaret saatleri ve tarihi ne zaman? Hırka-i Şerif nedir, Hırka-i Şerif nerede, Hırka-i Şerif ziyaret saatleri ve tarihi ne zaman?