BAL-Göç Halk Oyunlarından Sorumlu Yöneticisi Avukat Ertan Başdere, yaptığı açıklamada;

"İnegöl'de 2001 yılından bu yana sürdürdüğümüz halk oyunları faaliyetleri her geçen sene ulaştığımız seviye ve başarılar İnegöl kamuoyunun malumudur. 2016/2017 dönemine ilişkin çalışmalarımızı eğitmenlerimiz Uğur Çekim ve Ahmet Cansever öncülüğünde Eylül ayı itibariyle başlamıştık.

Her sene olduğu gibi bu sene de artık geleneksel hale gelen gecemizi bu yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı da birlikte kutlamak maksadıyla 16. Kez düzenleyeceğiz" dedi.

7 BÖLGENİN OYUNLARI SERGİLENECEK

"Halk oyunları ve bale ekiplerimiz ile toplam 120 öğrencimizle uzun süredir hazırlıklarını sürdürdüğümüz etkinliğimizi 20 Mayıs Cumartesi akşamı saat 20:30'da Hikmet Şahin Kültürparkı Açık Hava Gösteri Merkezinde gerçekleştireceğiz" diyen Başdere;

"Yine Türk halk oyunlarının birbirinden güzel oyunları ile mükemmel bir sunum yapacağız. Bizler her ne kadar Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği olsak da ekibimiz ile sadece göçüp geldiğimiz toprakların oyunlarının yanı sıra ülkemizin 7 coğrafi bölgesini kapsayan oyunları, kısacası bir bütün olarak Türk kültürünü öğrencilerimize aşılamaya çalışıyoruz"

‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı ‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı

SOSYAL SORUMLULUK OLARAK KABUL EDİYORUZ

"Bizler İnegöl Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak sosyal sorumluluk olarak kabul ettiğimiz bu etkinliklerimize dansçılarımıza sorumluluk bilincini, paylaşmayı, takım ruhunu ve temsil ettikleri şehir ve ülkenin gururunu yaşatmak istiyoruz. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz.

Uzun yıllardır gerek yurt içinde gerekse yurt dışında sayısız festivalde İnegöl'ümüzü ve ülkemizi başarılı bir şekilde temsil eden ekibimiz, bu sene Bursa'da gerçekleştirilen Halk oyunları il yarışmasında İnegöl'ü temsil eden tek ekip olarak 3.'lük elde etti" ifadelerini kullandı.

ARNAVUTLUK'A GİDİYORLAR

Başdere şöyle devam etti:

"Tüm bunların yanı sıra ekibimiz yurt dışı faaliyetlerimize hız kesmeden devam etmektedir. Bununla ilgili olarak 54 kişiden oluşan kafilemiz 21 - 25 Haziran tarihleri arasında Arnavutluk'un Durres şehrinde düzenlenecek olan IV. Halk Dansları Festivali'nde yine ilçemizi ve ülkemizi temsil edecektir.

Son olarak bu organizasyonları düzenlememizde bizlere desteğini esirgemeyen İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Burhanettin Özdemir'e, sponsorlarımıza ve evlatlarını bizlere emanet eden, her zaman yanımızda olan kıymetli velilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Tüm ilçe halkımızı 20 Mayıs 2017 Cumartesi akşamı 20:30'da düzenlenecek 16. Gençlik Şölenimize davet ediyoruz"