18 Mart tarihinde Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ve Bursa'nın farklı bölgelerinden halk dansları gruplarının katıldığı yarışmada boy gösteren BAL-GÖÇ halk dansları topluluğu, topladığı puanlarla yarışmada 3. olarak dereceye girdi.


110 GENÇ HALK OYUNLARINDA
Yarışmanın ardından konuşan BAL-GÖÇ Halk Danslarından Sorumlu Yönetici Avukat Ertan Başdere şu ifadeleri kullandı: "İnegöl kamuoyunun malumu olduğu üzere 2001 yılından bu yana derneğimiz bünyesinde faaliyet gösteren halk oyunları ekibimiz mevcut. Ekibimizde bu güne yaklaşık 1000'e yakın öğrencimiz halk oyunları faaliyetlerinde bulundular. Halihazırda ekibimiz bünyesinde de 110'a yakın gencimiz aktif olarak halk oyunları faaliyetimize katılmaktadır. Bu yıl tecrübelerimize bir yenisini eklemek adına Yönetim Kurulumuz ve Başkanımı Mustafa Kahraman'ın kararı ile Bursa'da düzenlenen Halk oyunları Bursa İl Finalleri'ne katılma kararı aldık ve bu yarışma 18 Mart Cumartesi günü Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Bu yarışmada İnegöl'ümüzü Bal-Göç Halk dansları Topluluğu olarak temsil etmenin gururunu yaşadık. Yarışmalar sonucunda ekibimiz Bursa 3.'sü olarak yarışmaları tamamladı"


20 MAYIS'TA GENÇLİK ŞÖLENİ
"Yıllardır yapmış olduğumuz halkoyunları faaliyetlerini bu 3.'lük ile taçlandıran ekibimize ve Eğitmenlerimiz Uğur Çekim ile Ahmet Cansever'e de emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnegöl Bal-Göç bünyesinde faaliyet gösteren halk dansları topluluğumuz gerek yurt içinde gerekse uluslar arası platformlarda İnegöl'ümüzü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edecektir. Bu sene de ekibimiz adına 4 farklı ülkeden resmi davet aldık. Bunları yönetim kurulumuz ile değerlendirip en az 2 yurt dışı faaliyeti yapmak istiyoruz. Bu yurt dışı festivallerinin çocuklarımızın kişisel gelişimi açısından ve ülkemizi temsil etmenin vermiş olduğu gurur açısından önemli etkiler bıraktığını düşünüyoruz. Yine her sene geleneksel hale gelen Gençlik Şölenimizi de bu sene 20 Mayıs'ta düzenleme kararı aldık. Anadolu'nun farklı yörelerinden farklı oyunlarla mükemmel bir gece düzenlemek için çalışmalarımız hızla devam ediyor"

Bursa DAĞDER'de Düzenlenen Bayramlaşma Danışığına Büyük İlgi Bursa DAĞDER'de Düzenlenen Bayramlaşma Danışığına Büyük İlgi