Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı

Şehit yakınları ve gazilerin kaynaşmasını desteklemek ve devletin her daim yanlarında olduğunu hissettirmek amacıyla düzenlenen kahvaltı Elegance Balo Salonu'nda gerçekleştirildi.

İnegöl, Bursa ve Yenişehir protokolünün katıldığı kahvaltıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, Devletimizin şehit yakınları ve gazilerin her daim arkasında olduğunu söyledi.

BURSA'DA 516 ŞEHİDİMİZ VAR

Bursa'da toplam 516 şehidimizin olduğu bilgisini veren Öneş, "48 tanesi İnegöl ve Yenişehir'den. 48 melek bu vatan için kanını toprağa dökmüş, Allah için şehit olmuş. Bursa'da bin 781 gazimiz var. Bu vatan için yaptıklarınızı hiç kimse unutmayacaktır. Varlığınız Türkiye Cumhuriyetine değer katıyor. Biz şehitlerimizden bahsettiğimiz zaman onları ölüler olarak saymayız" dedi.

PEYGAMBER KOMŞULARI

Şehit ailelerine de seslenen Öneş şöyle devam etti; "Sizler Peygambere komşu olacak evlatlarınızı, eşlerinizi ve ailenizin birçok ferdini Cennet'e gönderdiniz. Sizlerle birlikte olmaktan nasıl gurur duymayız? Allah sizlerden razı olsun."

VATAN İÇİN CANLARINI FEDA ETTİLER

Kaymakam Ali Akça ise "Aradan geçen 100 yıl içinde emperyal yapıların bu topraklarla ilgili arzuları hiç bitmedi. Bu topraklar o yüzden hala şehit vermeye devam ediyor. 15 Temmuz'da bu aziz millete esaret gömleği giydirmeye çalıştılar. Ve yine şehitler verdik. Çünkü biz söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen bir anlayışın temsilcileriyiz.

Değerli şehit yakınlarımız, evlatlarınızdan ayrıldığınız için mahzunsunuz, biliyoruz. Ama bilin ki, evlatlarınız çok asil ve çok aziz bir dava için, bu vatan için canlarını feda ettiler" diye konuştu.

KURAN'DA ŞEHİTLER MÜJDELENMİŞ

İnegöl'ün kısa bir süre önce şehit verdiğini hatırlatan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Şehit kardeşlerimizin aileleri, gazilerimiz ve aileleri burada. Henüz kısa bir süre önce Kurşunlu mahallemizden gencecik bir delikanlıyı hayatının baharında 26 yaşında Hakk'a uğurladık. Rabbim mekanını Cennet eylesin. Cenab-ı Hak zaten Ayeti Kerime'de müjdelemiş, onların cennetlik olduğunu söylüyor. İnşallah bizleri de onların şefaatlerine nail eylesin."

DÜŞMANIMIZ ÇOK

"Hem İnegöl'ümüzden hem Yenişehir'imizden hem Bursa'mızdan hem de Türkiye'nin değişik illerinden şehitlerimiz oldu. Kore'de, Kıbrıs'ta, terörle mücadele oldu. 80 milyonluk Türkiye Cumhuriyetinin bulunduğu konum ve etrafımızda dönen olaylar itibariyle ne kadar stratejik bir noktada olduğumuzu sanırım burada bulunanlar farkında."

BİRLİĞİMİZ ÇOK ÖNEMLİ

"Türkiye ile ilgili yapılan hesapları biliyorsunuz. Gerçekten birliğe ve beraberliğe, güçlü durmaya her zamankinde daha çok ihtiyacımız var. O yüzden de bu tip kahvaltıların, buluşmaların, derneklerimizin marifetiyle bu tip bilinçlendirmelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu memleket şehitleriyle ve gazileriyle ilelebet, sonsuza kadar hür ve bağımsız olarak yoluna devam edecektir" dedi.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA

Bursa Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muzaffer Uyar ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMŞAD) Bursa Şubesi Başkanı Metin Şenol'da birer selamlama konuşması yaptı.

Kahvaltıda İlçe Müftüsü Kazım Güzel de şehitlerimiz için dua yaptı.