İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2016-2017 eğitim öğretim yılı 2.dönem başı okul müdürleri toplantısını Naire Çikayeva Anadolu Lisesi'nde yaptı.

3 BİN 286 ÖĞRETMEN

İnegöl eğitiminin konuşulduğu toplantı öncesi basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 396'sı özel okullarda olmak üzere ilçemizde 3 bin 286 öğretmenin görev yaptığını söyledi.

ÖĞRENCİ SAYIMIZ 60 BİN

Genel öğrenci sayısının 60 bin olduğunu aktaran Bilican,

"Örgün öğretimde 52 bin 751, açık öğretimde ise 7 bin 340 öğrenci eğitim görmektedir. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında; 136 resmi ve 22 özel olmak üzere toplam 158 okul, 5 adet resmi kurum toplam 163 kurumumuzda eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir."

"Kurs merkezleri, etüt merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, sürücü kursları, muhtelif kurslar ve yurtların sayısı ise 41 olmak üzere milli eğitim müdürlüğünün sorumluluğunda toplam 204 kurumumuz mevcuttur. 06 Şubat 2017 tarihinde başlayan 2.dönem 09 Haziran 2017 tarihinde sona erecek" dedi.

ÖĞRENCİLERİN DEVAM VE BAŞARI DURUMLARI

Öğrencilerin devam ve başarı durumlarını paylaşan Bilican,

"İlkokullarda eğitim gören öğrenci sayısı 16 bin 583. Karnesinde hiç zayıfı olmayan öğrenci oranı %90, zayıf dersi olan öğrenci oranı %10. İlkokullarda, devamsızlık yapan öğrenci oranı da %1,41."

"17 bin 915 öğrencinin eğitim gördüğü ortaokullarda hiç zayıfı olmayan öğrenci oranı %77, zayıf dersi olan öğrenci oranı %23. Devamsızlık yapan öğrenci oranı %1,92. Liselerde ise 14 bin 241 öğrencimiz eğitim görüyor.

Bu öğrencilerimizden %60'ının hiç zayıfı yok. Devamsızlık yapan öğrenci oranı ise %5. Okul öncesi öğrenci sayısı 4 bin 012 olup çağ nüfusuna göre kayıt oranı %82'dir"

BİN 445 YABANCI ÖĞRENCİ

"2015-2016 eğitim öğretim yılı 1.dönemine göre başarı oranları ilkokullarda ve ortaokullarda %2 oranında ve liselerde ise %3 oranında artış göstermiştir. Bu sonuçlar öğrencilerin sınıf geçme ve kalmalarını belirlemez.

Sınıf geçme kalma 2. dönem sonunda belli olacaktır. Suriyeli öğrenci sayısı bin 211, diğer uyruklu 234 olmak üzere toplam bin 445 yabancı öğrenci eğitim görüyor. Bu sayılar genel öğrenci sayısına dahil" diye konuştu.

2016 yılı TEOG-YGS-LYS sınavlarının değerlendirilmesini de yapan Bilican, sınav başarılarının Bursa ortalamasının üzerinde olduğunun altını çizdi.

MİLLİ EĞİTİMİN PROJELERİ

2016-2017 eğitim öğretim yılı 2. dönemde uygulamayı planladıkları projelerden söz eden Bilican şöyle konuştu;

"Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli 'Gençleri bağımlılıklardan kurtarma' projesi. Bu projeyle 15-18 yaş arası öğrencilerimizin bağımlılık konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla gençlerimize sportif ve kültürel etkinlikler planlandı. Destek hibesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanacak."

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

"Bu projeden ayrı olarak tüm okullarımızda 12-18 yaş arasındaki ergenlere ve ailelerine yönelik 'Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele' isimli proje uygulanacak. İlgili şube müdürü başkanlığında rehber öğretmenlerden oluşturulacak bir komisyon tarafından yürütülecektir.

Öğrencilerimize yönelik koruyucu-önleyici çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda uzaman kişiler tarafından çeşitli seminerler, toplantılar, afiş, broşür vb. çalışmalarla öğrencilerimiz ve velilerimiz bilgilendirilecek. Çeşitli Kurumlarla işbirliği yapılacak. Bir Plan çerçevesinde okullarımız Eylem Planları oluşturarak çeşitli faaliyetlerde bulunacaklardır."

'GENÇ HAYATLAR' SİNEMA PROJESİ

Kariyer yolculuğunuzda ışık tutacak bölümler Kariyer yolculuğunuzda ışık tutacak bölümler

"İmam Hatip Liselerimize değerler eğitimi odası kurarak öğrencilerin ders dışı sosyal ve kültürel eğitimlerinin yapılmasının planlandığı projedir. Hibe desteği Gençlik ve Spor Bakanlığından alınacaktır.

'Genç Hayatlar' temalı sinema projesi. Kültür Bakanlığı desteği ile ilçemiz okullarındaki 14-18 yaş arası öğrencilerin içinde yer alacağı sinema filmi projesidir. Gençlerin gözüyle hayat temalı projede gençler kendi filmlerini kendileri çekeceklerdir."

Açıklamanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.