İnegöl AVM içerisinde bulunan MADO'da düzenlenen kahvaltıya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

200 ÖĞRENCİYE ULAŞTIK

Yemeğin ardından bir konuşma yapan İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, "Akhisar TOKİ'de bulunan İnegöl Gençlik Merkezi 2015 yılının Haziran ayından itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Genlik Merkezinde ücretsiz olarak 7 yaştan 29 yaşa kadar gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve ahlaki yönden gelişimlerini destekleyen çalışmalar ve etkinlikler düzenlenmektedir. Gençlerin boş zamanlarını kendileri ve çevreleri için faydalı bir şekilde geçirmelerini ve zararlı ortamlardan uzak durmalarını sağlamak amacıyla sene boyunca çeşitli kurslar ve etkinlikler yapılmaktadır.

İnegöl Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile açılan yaz kursları kapsamında öğrencilere değerler eğitimi kapsamında temel dini eğitim, ahlak ve görgü kursları, Peygamberler tarihi ve uygulamalı namaz eğitimleri verilmiştir. Kur'an-ı Kerim dersi bünyesinde öğrencilerin sure ezberlemeleri ve tecvidli Kur'an-ı Kerim öğrenmeleri sağlanmıştır. Bunun yanında öğrencilerin el becerilerini ve sanatsal yönden gelişimlerini desteklemek adına kız öğrencilere el sanatları ve hat, erkek öğrencilere ise filografi dersleri verilmiştir. Dil eğitimi olarak İngilizce derslerinde düzenlenen çeşitli aktivite ve oyunlar ile çocukların eğlenerek öğrenmeleri sağlanmıştır.

Eğitimlerin yanı sıra gençleri fiziksel ve sosyal yönden destekleyen yüzme, at binme, piknik ve kültürel gezi olanakları da sunulmaktadır. 2017 yılı yaz döneminde 8 ila 15 yaş arasında yaklaşık 200 öğrenciye ulaşılmıştır. İnegöl Gençlik Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi olarak 12 Haziran tarihi itibariyle Gençlik Merkezimizde yaz okulları dersleri başlamıştır. Filografi hocası Nurcan Uzçevik önderliğinde, derslerinde başarılı olan ve ilk Kur'an okumaya geçen 10 kız ve 10 erkek öğrenciye MADO sponsorluğunda sürpriz kahvaltı etkinliği düzenlenmiştir. Çalışmalarımızda bize destek veren başta Belediye Başkanımız Alinur Aktaş olmak üzere MADO firma yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

120 SAATLİK KURSLARI

Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir ise;

"Milli Eğitim Bakanlığı'nın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki işbirliği protokolü çerçevesinde Gençlik Merkezimizineğitim ihtiyacını kış dönemi olduğu gibi yaz döneminde de karşılıyoruz. Müdür bey ile ortak bir program düzenledik.

Yaklaşık 8 gruptaki öğrencilerimize İngilizce, Kur'an-ı Kerim, değerler eğitimi, el sanatları ve temel dini bilgilerden oluşan bir program çerçevesinde 120 saatlik yaz kursları açtık. Bu kurslarımız TOKİ'deki Gençlik Merkezimizde gerçekleştirildi ve öğrencilerimiz bu kursları çok iyi değerlendirdiler.

Bugün burada başarılı olan ve Kur'an'a geçen öğrencilere kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıyı veren MADO yetkililerine teşekkür ediyoruz. Kursların bu şekilde geçmesini sağlayan ve organize edenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

HARIL HARIL ÇALIŞIYORLAR

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik ise,

O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek

"Gençlik Merkezimizde öğleden önce 4, öğleden sonra 4 grup şeklinde olmak üzere öğrencilerimizin harıl harıl çalıştıklarını, öğretmenlerimizin de önemseyerek çaba sarf ettiklerini gördük. İnsanlık değerleriyle ilgili çok güzel şeyler yapıldığını gördük ve bu konuda çok mutlu olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Belediyemizin orada büyük emeklerini gördüm. Belediye Başkanıma ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Çocuklarımızı ödüllendiren işyeri yetkilisi arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ

Son olarak konuşan İnegöl MADO mağaza müdürü Eray Topaloğlu,

"Yeni neslimiz olan çocuklarımızı ağırladık. MADO olarak her zaman çocuklarımızın arkasındayız. Onları burada görmekten çok mutlu oluyoruz. Onlar bizim geleceğimiz" ifadelerini kullandı.

Kahvaltı programının ardından MADO yetkilileri tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.