İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçemizde gerçekleştirilecek iki önemli programın tanıtımı ve davetleri için Ankara'ya gitti.

Aktaş, TBMM ziyaretinde yapımı tamamlanan Huzurevi Aşevi Binasının açılış programı için davetlerde bulunurken, aynı zamanda Meclise giren ilk kadın milletvekillerinden olan İnegöllü Şekibe İnsel adına Şubat ayında düzenlenecek olan "Hayme Ana Bacıbey Ödülleri" programının da tanıtılması ve davetlerini gerçekleştirdi.

AK Parti Bursa Milletvekili Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Üyesi Emine Yavuz Gözgeç'in ev sahipliğinde yapılan TBMM ziyaretinde Başkan Aktaş'a proje koordinatörü Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Sosyolog Mutlu Çınar'da eşlik etti.

BAKAN KAYA GELECEK

Salı günü yapılan TBMM ziyaretinin ilk durağı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya oldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bakan Kaya'ya gerçekleştirdiği ziyarette Yeniceköy Mahallesinde yapımı tamamlanan Huzurevi ve Aşevi binasının tanıtımını yaptı.

Ocak ayında yapılması planlanan Huzurevi ve Aşevi binasının açılış töreninde kendilerini de aralarında görmeyi arzu ettiklerini belirten Aktaş'a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya katılım sözü verdi.

Yapılan görüşmede Aktaş, Şubat ayında gerçekleştirilecek "Hayme Ana Bacıbey Ödülleri" programına da Bakan Kaya'yı davet etti.

KADIN SİYASETİNİN İSTİKRAR ABİDELERİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve beraberindeki heyetin ziyaretleri TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile devam etti.

Ardından sırasıyla; AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ile CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ziyaret edildi.

Yapılan temaslarda Huzurevi açılışı hakkında bilgilendirme ve davet gerçekleştirilirken, ayrıca bu isimlere "Hayme Ana Bacıbey Ödülleri" programı hakkında da bilgilendirmelerde bulunuldu.

Ziyaret edilen isimlere Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 4 ve üstü dönem görev aldıkları için program kapsamında "Kadın siyasetinin istikrar abideleri" olarak şed kuşanım töreni yapılacağı ifade edildi.

2 ÖNEMLİ ORGANİZASYON

TBMM ziyaretlerine ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl'ün Şubat ayında iki önemli organizasyona ev sahipliği yapacağını hatırlattı. Huzurevinin açılış programı yapılacağını kaydeden Aktaş,

Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu

"Şehrimize yakışacak muazzam bir Huzurevi binası yaptık. Binamız şuanda açılışa hazır durumda. Açılış programı için Türkiye Büyük Millet Meclisimize gelerek davetlerde bulunduk. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya hanımefendiyi özellikle açılış programımızda görmek istediğimizi ifade ettik.

Ayrıca yine Şubat ayında yapacağımız "Hayme Ana Bacıbey Ödülleri" programı için de TBMM'de çok değerli milletvekillerimize bilgilendirme ve davetlerde bulunduk" dedi.

Ziyaret edilen Bakan ve Milletvekillerinin kendilerini hoş sohbetle ve samimi bir yaklaşımla karşıladıklarını da vurgulayan Aktaş,

"Huzurevi Binamızın tanıtımları sırasında aldığımız olumlu yorumlarla ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görmüş olduk. Şehrimizin bir değeri olan ve TBMM'ye giren ilk kadın milletvekilleri arasında yer alan İnegöllü Şekibe İnsel anısına gerçekleştirilecek "Hayme Ana Bacıbey Ödülleri" programından dolayı da övgüye mazhar olduk.

Bir yerel siyasetçinin ülke gündemine ilişkin böyle bir organizasyonun içerisinde yer alması, konuyla yakından ilgilenmesini takdirle karşıladılar" diye konuştu.

ÖDÜLLERİNİ İNEGÖL'DE ALACAK

Başkan Aktaş'ın davetlerini ve tanıtımını yaptığı, 8 Şubat 2017 tarihinde Şekibe İnsel anısına gerçekleştirilecek "Hayme Ana Bacıbey Ödülleri" programında 2016 yılına insiyatif kullanarak Türkiye'nin kaderini değiştiren isimler ödül alacak.

Kamuoyunun yakından tanıdığı Hande Fırat, Derya Ovacıklı, Pelin Çift, Sare Aydın Yılmaz, Serpil Timuray, Fatma Toru, Ayşe Böhürler ile birlikte Yüzyıllık Mühür Kadın Kahramanlar Projesi nedeniyle TRT ve Türkiye Yörük Türkmen Birliği çatısı altında Bacıbey örgütlenmesine giden Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği'ne "Hayme Ana Bacıbey Ödülleri" kapsamında İnegöl'de ödülleri verilecek.