Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl'de halk otobüslerinde çalışan şoförler ile bir araya geldi. Pazartesi ve Salı akşamları 2 farklı grup halinde Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda; halk otobüslerindeki değişim, hizmet kalitesinin arttırılması ve hem şoförlerin hem de yolcuların yaşadığı sorunlara ilişkin istişareler yapıldı.

AMACIMIZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL ÜZÜM YEMEK

Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı

Belediye Başkanı Alper Taban'ın yanı sıra Zabıta Müdürü Osman Kalkan ile İNULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bayram'ın da katıldığı toplantılarda, halk otobüslerinin kameralarına takılan bazı olumsuz davranışların yer aldığı görüntüler de şoförlere izletildi. Toplantıda konuşan Başkan Taban, ulaşımın İnegöl Belediyesi adına önemli bir konu olduğunu ifade ederek;

"Vatandaşlarla bir araya geldiğimizde soruyoruz sizce en önemli sorunlarımız neler diye. Vatandaş trafik problemini başta sayıyor. Ama bunun yanı sıra ulaşım başlığı altında halk otobüsleriyle, şoförlerle, güzergahlarla ilgili sorunları da iletiyor. Bizler de zaman zaman İNULAŞ şirket yöneticilerimizle bir araya gelip istişareler yapıyoruz. Bu toplantıda da amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Mutlaka bizim tarafımızda da eksiklik var. Ama mevcut durum içerisinde eksiklerimizi tamamlamamız lazım. Sizler buradan çıkıp tekrar araçlarınıza döndüğünüzde burada konuşulanlar üzerine bir şeyleri inşa edin" dedi.

TOPLU ULAŞIM SİZLERE EMANET

İNULAŞ farklı bir şirkette olsa İnegöl Belediyesi ile bir aile gibi olduğuna da vurgu yapan Alper Taban,

"Göreve başladığımda arkadaşlarımıza şunu ifade ettim; ben de dahil olmak üzere lütfen dedim eski alışkanlıklarımızı bir kenara bırakalım. Çünkü insan öyle bir duruma geliyor ki her işi kendisinin doğru yaptığını zannediyor. Halbuki karşımıza gelen adam durup dururken niye şikayet getirsin. Anlamak lazım karşımızdakini. Dolayısıyla ekibime söylediğim şuydu; arkadaşlar lütfen herkes çalışma sistemini sil baştan, yeniden gözden geçirsin. En verimli şekilde çalışmak durumundayız. Toplu ulaşımla ilgili de emanet sizde. Biz bir aileyiz. İNULAŞ başka bir şirket olabilir ama bizim açımızdan da toplu ulaşımı sevk ve idare eden kadro sizler olduğunuz için biz sizi ailemizden biri olarak görüyoruz" diye konuştu.

TARTIŞMAK YERİNE KOLAY OLANI SEÇİN

Sorunun sadece şoförlerde olmadığını, vatandaş kanadında da ciddi sorunlar yaşandığını hatırlatan Taban, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kurallara uymak zorundayız. Bundan sonra da daha fazla takip, daha sıkı denetim... Bunlar o kadar faydalı oluyor ki; bu sayede vatandaşı da görüyorsunuz. Ben demiyorum her şeyi şoförler yanlış yapıyor. Vatandaş tarafında da çok ciddi sorunlar var. Daha önce de bunu söylemiştim, şoför arkadaşlarım sizler zor olanı tercih ediyorsunuz demiştim. Her şeyi şoför yanlış yapmıyor, vatandaşta zorluyor bazen şartları. Seni tahrike doğru götürüyor. Bunları da yaşadık.

Sen vatandaşla diyaloga girip tartışıp kendini zor durumda bırakıyorsun. Vatandaş otobüsten inip hayatına devam ederken sen o şekilde günde yüzlerce kişi ile muhatap olmak durumunda kalıyorsun. Bizler işin kolay kısmına talip olalım. Bir otobüs günlük ortalama 400 kişi taşıyor. 400 kişiyle muhatap oluyoruz. Her birinin ayrı ayrı huyu suyu var. Burada vatandaşla münakaşaya girsen, tartışsan ne değişiyor? Hiçbir şey değişmiyor. Sorun daha çok büyüyor. Yani karşınızdaki insanlar ne kadar sorun çıkarsa dahi ben olsam tamam kardeşim uzatmayalım der geçerim. Çünkü ben bütün gün 400 kişiyle uğraşacağım."

AMAÇ HİZMET KALİTESİNİ ARTTIRMAK OLMALI

"Şu çatışma durumundan bir sıyrılmamız lazım. Şimdi 110 tane yeni araç geldi. Ama amaç hizmet kalitesini yükseltmek olmalı. Çok güzel araçlar getirmişsin, içindeki hizmet aynı hizmet. Bunun bize faydası yok. Çatışmak bence zora talip olmaktır. Bir vatandaşımız yazmış, hayatımda gördüğüm en beyefendi şoför bu arkadaşımız demiş. Bunlar da var. Hakkı da yerine teslim edeceğiz. Ancak biz bunların sayısını arttırmalıyız. Bu sizleri de mutlu edecektir. Sen de işinden evine döndüğünde huzurlu, mutlu olmalısın."

Alper Taban'ın konuşmasının ardından şoförler de yaşadıkları sorunları ifade ettiler. Eksikler ve yapılması gerekenlerle ilgili notların alındığı toplantıların ardından toplu ulaşım alanında daha kaliteli bir hizmet hedefleniyor.