Belediye Başkanı Alper Taban, Okullar Arası Spor Festivalinin gala programı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ORTAK LİSTE YAPILIYOR

Belediye Meclis Üyeleri ile ilgili olarak Alper Taban; "AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakının adayı olarak yola çıktık. Bizleri uygun gördüler. Onlar da arkamızda olduğumuzu ifade ettiler. Şimdi meclis üyelikleri üzerinde çalışılıyor. Listeler ayrı ayrı yapılacaktı ama sonra ortak olunması kararı verildi. Dün il başkanlığımızda bir toplantı yapıldı. Çalışmalar yapıldı. Sayıyı zikretmem doğru olmaz" dedi.

Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum! Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum!

GENEL MERKEZ KARAR VERİYOR

Başkan yardımcılıklarından birinin MHP'ye verilip verilmeyeceğine ilişkin olarak da Taban; "Belediye başkan yardımcılıkları ile ilgili bizlere bildirilmiş bir şey yok. Genel Merkezlerin il başkanlıklarına bildirdikleri var. Ancak başkan yardımcılığı ile alakalı ne partimizden ne de MHP'den bir şey duymadık. Yarın son gün. İnşallah yarın netleşecek. Ortak liste çalışması doğrudur. Sıralama ve sayı ile ilgili bir çalışma var. Ancak başkan yardımcılığı ile ilgili bana yada ilçe başkanlığına iletilmiş bir şey yok. Bu görüşmeleri bizler yapmıyoruz. Genel Merkezimiz yapıyor. Alınan kararlar teşkilatlara iletiliyor. Biz de alınan karar ne ise harfiyen uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.