İnegöl Belediyesi tarafından öğrencilerin spor yapması ve sporun içerisinde tutulabilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan Okullar Arası İnegöl Belediye Başkanlığı Kupası'nın 2'ncisi için çalışmalar başladı. Bu yıl 32'si Ortaokul ve 21'i lise olmak üzere toplam 53 okuldan yaklaşık 4 bin sporcunun katılması beklenen Başkanlık Kupasının kura çekimleri Perşembe günü Müze Konferans salonunda gerçekleştirildi.
MÜSABAKALAR 6 BRANŞTA 23 KATEGORİDE YAPILACAK
Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ile Milli Eğitim Şube Müdürü Eşref Arısoy'un da katıldığı kura çekimine, okulların Beden Eğitimi öğretmenleri katıldı. İlk kura çekimi liseler arasında gerçekleştirilirken, ardından ortaokullar arası müsabakalar için kura çekimi yapıldı. Futbol, futsal, voleybol, basketbol, masa tenisi ve puanlı atletizm olmak üzere toplam 6 branşta düzenlenecek müsabakalar, 23 kategoride gerçekleştirilecek. Kategorilerin 14'ü erkekler arasında, 9'u ise kız öğrenciler arasında yapılacak.
AMAÇ ÖĞRENCİLERİ SPORUN İÇERİSİNDE TUTMAK
Kura çekimine ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, geçen yıl ilki düzenlenen İnegöl Belediye Başkanlığı Kupası'nın bu yıl da gerçekleştirileceğini söyledi. Yine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü işbirliğinde yapılacak olan ve İnegöl'de bulunan okulların katılacağı Başkanlık Kupası'nın kura çekimi için bir araya geldiklerini ifade eden Yiğit, "Geçen yıl düzenlediğimiz Başkanlık Kupasında müsabakalarda yaklaşık 4 bin öğrencimize spor yaptırmıştık. Amacımız daha fazla öğrenciyi sporun içerisine katabilmek ve sporun içerisinde tutabilmek. Yine bu yıl da bu amaçla Başkanlık Kupasını düzenliyoruz. 27 Şubat tarihinde başlayacak müsabakalar yaklaşık 10 hafta sürecek. Müsabakaların Mayıs ayı başında tamamlanmasını planlıyoruz. Bugün de kuralarımızı çektik. İnşallah öğrencilerimiz bir sakatlık yaşamadan turnuvamız tamamlanır. Tüm okullarımıza ve sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

Ateş Pahası Deyiminin Hikayesi Ateş Pahası Deyiminin Hikayesi