2 BİN ÖĞRENCİ MÜCADELE ETTİ

İnegöl Belediyesi'nin İlçe Spor Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği Bursa'nın en geniş kapsamlı spor organizasyonlarından biri olan İnegöl Belediyesi Başkanlık Kupası sona erdi. Öğrencilerin spor yapması ve sporun içerisinde tutulabilmesi amacıyla başlatılan Başkanlık Kupası'nda bu yıl 34'ü Ortaokul ve 24'ü lise olmak üzere toplam 58 okuldan yaklaşık 2 bin öğrenci mücadele etti.

Ali Koç takıma veda etti! Ali Koç takıma veda etti!

Mart ayında başlayan müsabakalar Nisan ayı sonunda tamamlanırken, kupa kapsamında dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları düzenlenen törenle verildi. Kupa töreni bugün 10.00'da Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Törene protokol üyeleri de katılım göstererek öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican bir konuşma yaptı. Bilican,

"Bugün burada 58 okulumuzdan 2000 civarında öğrencimizin yapmış olduğu sportif faaliyetler sonucunda ödüllerinin dağıtılması için bir araya geldik. Bu etkinlik aslında iki yönüyle öne çıkıyor. Birincisi Başkanlık Kupası adı altında okullarımızın, öğrencilerimizin performanslarını sergilediği bir etkinlik, ikincisi de bu hafta gençlik haftası. 19 Mayıs münasebetiyle kupa müsabakaları gerçekleştiriliyor.

Aynı zamanda bu kapsamı da içermekte. Okullarımızda farklı etkinliklerimiz de bu hafta kapsamında devam ediyor. Ben kupanın düzenlenmesinde emeği geçen belediyemize ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

CESARETİNİZİ ARTTIRMAK İÇİN ADIMLAR ATIYORUZ

Belediye Başkanı Alper Taban ise öğrencilere seslendiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili gençler, sizler için yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bursa'nın en büyük spor organizasyonunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Yaklaşık 2000 öğrencimizin katılımıyla çok keyifli kupa mücadeleleri gerçekleştirdik. Mart ayında başladık ve bugün itibariyle sonuçlandırmış oluyoruz.

Tabi ki eğitim öncelikle Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan bir konu ama biz de eğitim alanında sosyal ve kültürel, sportif etkinliklerle sizlere katkı sağlamak istiyoruz. Kişisel gelişimlerinize katkı sağlamak, cesaretinizi arttırmak için adımlar atıyoruz. DOSTUM projemizle de toplamda 13 branşta sizler için pek çok alan açmış olduk. Bunlardan da lütfen istifade edin."

"HEPİNİZ GÖNÜLLERİN BİRİNCİSİSİNİZ"

"Tüm öğrencilerimiz burada belli bir efor ve gayret sarf etti ve müsabakalarda dereceye girenler var. Ama bu turnuvada yer alan tüm sporcular bizim gönüllerimizin birincisidir. Burada kaybedeni olmayan bir müsabaka gerçekleştirdik. Spor dostluktur, kardeşliktir, cesaret işidir, sevgidir, saygıdır.

İnşallah ortaya koyduğunuz müsabakalarla beraber bunu da başardığımızı düşünüyorum. Katkı ve desteklerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum."

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça da içinde bulunduğumuz haftanın Gençlik Haftası olduğunu anımsatarak; "Gençlik Haftası biliyorsunuz 19 Mayıs'ı içinde barındıran hafta. 19 Mayıs Kurtuluş Savaşının meşalesinin tutuşturulduğu gün. Ben bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.

Başkanlık Kupamız da geniş katılımlı bir organizasyon oldu. Bu müsabakalar kaybedeni olmayan müsabakalardır. Çünkü bu müsabakalara katılan herkes sağlık denilen o muhteşem nimeti muhafaza etmek noktasında bir takım şifreleri çözmüş demektir.

Tepkilerinizden de anlıyorum ki çok enerjiksiniz. Okuyan ve spor yapan gençler olmanız temennisiyle hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından voleybol, basketbol, masa tenisi ve puanlı atletizm branşlarında küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde ilk 4'e giren okul ve sporculara kupa ve madalyaları takdim edild