3 ay boyunca 417 müsabakanın yapıldığı tam bir şölen havasında geçen Başkanlık kupasında öğrenciler keyifli ve eğlenceli bir zaman geçirmenin mutluluğunu yaşadılar. İlçe Kapalı Spor Salonunda düzenlenen ödül törenine protokol üyeleri yoğun bir katılım gösterirken, ödüllerin bir an önce dağıtılmasını bekleyen öğrencilerin heyecanı ve coşkusu görülmeye değerdi.

53 okuldan yaklaşık 4 bin öğrencinin katılım gösterdiği organizasyonun ödüllerin dağıtıldığı ve coşkunun hiç eksilmediği programda Yetenek Sizsiniz yarışmacılarından Oğuz Yardımcı ve Ümit Uçar'ın Bisiklet ve Basket gösterileri ödül törenine ayrı bir renk kattı.

FIBA Kadınlar Euroleague'de şampiyon olan Fenerbahçe kupasını aldı FIBA Kadınlar Euroleague'de şampiyon olan Fenerbahçe kupasını aldı

ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ

Bursa'nın en geniş kapsamlı spor organizasyonu olan Başkanlık Kupası ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş;

"Öncelikle bu yıl 2.cisini düzenlediğimiz Bursa'nın en geniş kapsamlı spor organizasyonu olan İnegöl Belediyesinin Başkanlık Kupasının ödül töreni programına hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

İnegöl Belediyesi olarak gerçekten spora, sporcuya ve özellikle eğitimine çok ama çok önem veriyor. Tek derdimiz, tek gayemiz var geleceğimizin teminatı olan siz sevgili öğrencilerimizin en kaliteli ve en nitelikli bir şekilde yetişmesi ve yarınlara hazırlanması. İşte bu yüzden okullarımıza gerek eğitim faaliyetleri gerekse spor faaliyetlerinde her türlü katkı ve desteği veriyoruz.

Yaz spor okullarımız var. Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(DOSTUM) var. Özellikle her ortamda vurguluyorum spor sadece futbol değildir, sporun birçok branşı var. Voleybol ve basketbol branşları başta olmak üzere tüm salon sporlarını yaygınlaştırmaya çalışıyoruz.

Biliyorsunuz bu salonlarda çok heyecanlı ve güzel maçlar oluyor. Bu heyecana tüm İnegöl ortak oluyor. Takdir edersiniz ki bu güzellikler bir emek ile bir gayretle ortaya çıkıyor. O yüzden bunlara sahip çıkmanızı istiyorum" şeklinde konuştu.

BURSA'NIN EN KAPSAMLI SPOR ORGANİZASYONU

Bursa'nın en geniş kapsamlı spor organizasyonu olan Başkanlık Kupamızın bu yıl 2.cisini gerçekleştirdiklerini belirten Aktaş,

"Bu yıl 32'si Ortaokul ve 21'i lise olmak üzere toplam 53 okuldan yaklaşık 4 bin sporcunun katılım gösterdiği Başkanlık Kupası organizasyonumuzu bir şölen havasında gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu yıl futbol, futsal, voleybol, basketbol, masa tenisi ve puanlı atletizm olmak üzere toplam 6 branşta düzenlediğimiz müsabakalar, 23 kategoride (kategorilerin 14'ü erkekler arasında, 9'u ise kız öğrenciler arasında olmak üzere) gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin özgüvenlerini artıran ve okul dışında eğlenceli ve adrenalin dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapan Başkanlık Kupası organizasyonumuzun startını bildiğiniz üzere 27 Şubat günü vermiştik.

Birbirinden güzel maçların ortaya koyulduğu ve öğrencilerin spor yaparak öz güven kazanmalarını sağlayan etkinliğimiz 09 Mayıs gününe kadar sürdü.

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün katkılarıyla öğrencilerimizin öz güven kazandıkları ve farkındalıklarını ortaya koydukları spor şölenimiz de Futsalda 32, Voleybolda 129, Basketbolda 43, Futbolda 93, Masa tenisinde 120 (Puanlı atletizm hariç) müsabaka olmak üzere toplamda 417 müsabaka yapıldı. Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi ve Futsal müsabakaları Kültürpark içerisinde bulunan Belediye Spor Salonunda, futbol müsabakaları Kurtuluş Sahasında, Basketbol müsabakaları Yeniceköy Kapalı Spor salonumuzda ve Puanlı Atletizm müsabakaları ise İlçe Stadında yaparak başkanlık kupasının heyecanını tüm şehre yaymaya çalıştık" dedi.

"ÖNCE İYİ VE KALİTELİ BİR İNSAN OLMAK"

Öğrencilerimizin bu heyecanına ortak olma adına dönem dönem bu müsabakaları izleme fırsatına kavuştuğunu belirten Aktaş,

"Futbol, futsal, voleybol, basketbol, masa tenisi ve puanlı atletizm olmak üzere toplam 6 branşta birbirinden heyecanlı müsabakalara şahitlik ettik. Sizlerden tek bir beklentimiz var iyi insanlar olmanız, ahlaklı insanlar olmanız.

Vatanperver olmanız, milli ve manevi değerlere sahip çıkmanız ve tabi ki ilçemize ve ülkemize sahip çıkmanız. İçinizde ileride sporla uğraşarak bunu bir meslek olarak yapacak arkadaşlarımız çıkabilir. Ama dediğim gibi öncelikle iyi ve kaliteli insan olmanız bizim en büyük beklentimiz."

KUPA TÖRENİ BAŞKAN AKTAŞ'A DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ OLDU

Kupa töreninin de kendisi için sürpriz olduğunu belirten Aktaş,

"Kupa töreni de benim için sürpriz oldu bugün. Arkadaşlar bugüne planlamışlar. Çünkü bugün benim doğum günüm sevgili arkadaşlar 17 Mayıs. Ben bu şehre hizmet etmekten, bu şehre belediye başkanlığı yapmaktan ve bu şehrin her sokağında ve caddesinde izimizin olmasından dolayı da büyük bir onur duyuyorum.

Allaha şükrediyorum bana böyle bir görev nasip ettiği için. İnşallah alnımızın akıyla, samimi ve gayretli bir şekilde görevimizi son ana kadar layıkıyla yaparız" dedi.

Aktaş son olarak, "Bu güzel organizasyona katılarak farkındalık ortaya koyan bütün okullarımızı, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyor, inşallah yarınlarınız bugünden daha güzel olur temennisiyle saygılarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Aktaş, yıl içerisinde İnegöl'ümüzü ulusal arenada başarı ile temsil eden okullara plaketlerini takdim ederken,

Yetenek Sizsiniz yarışmacılarından Oğuz Yardımcı ve Ümit Uçar'ın Bisiklet ve Basket gösterileri ödül törenine ayrı bir renk kattı.

İnegöl Belediye Başkanlığı Kupası organizasyonu dereceye giren öğrencilere tek tek madalya ve kupalarının verilmesiyle sona erdi.