İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti
Müslüman halkın yaşadığı bölgede düzenlenen ve Organizasyonu Gürcü Müslümanlar Birliği Başkanı İlahiyatçı Kemal Tsetskhladze tarafından gerçekleştirilen iftar programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken iftar sonrası gece teravih namazı Ahalsopeli Camisinde kılındı.

İNEGÖL BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
İftar yemeğinin ardından açıklamalarda bulunan, Gürcü Müslümanlar Birliği Başkanı İlahiyatçı Kemal Tsetskhladze, bu yıl üçüncü kez düzenlenen iftar programı için İnegöl Belediyesi’ne teşekkür etti.

İKİ YAKIN KOMŞUYUZ
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Türkiye ve Gürcistan’ın iki yakın komşu olduğunu ifade ederek, ‘’Bir iftar sofrasında daha beraberiz. İnegöllü hemşerilerimin sizlere selamını getirdim. Biz sizleri çok seviyoruz. Birçok konuda ortak yanlarımız var. Her şeyden önce iki yakın komşuyuz. Bu zamana kadar çok yakın ilişkiler içerisinde bulunduk. Bundan sonrada bu komşuluk ilişkilerimiz çok daha ileri düzeyde devam edecektir‘’diye konuştu.

3.İFTAR PROGRAMI
Belediye olarak bu yıl yine Kosova, Bosna Hersek ve Gürcistan’da iftar programı düzenlediklerini belirten Aktaş, Batum’da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen iftar programına yoğun katılımdan dolayı memnun olduğunu söyledi.

Aktaş, Batum iftarının sonrası akşamında Tifliste 300 kişilik bir iftar programının daha yapıldığını ifade ederek Ramazan ayı boyunca Gürcistan’da 3 değişik ilçede daha iftar organizasyonu olacağını kaydetti. Ayrıca bu sene 14 Temmuzda Hayrat Vakfı marifetiyle Sudanın başkent Hartum da 2.000 Afrikalı Müslüman öğrenciyle iftar organizasyonu yapacaklarını da vurgulayan Aktaş; iftar programlarına katkı veren tüm işadamlarına teşekkür etti.