İnegöl Belediyesi'nin talebi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kavşakta bekleyen araç yoğunluğuna göre bekleme ve geçiş süresini artırıp veya eksilterek trafik akışını hızlandıracak ve görünümü ile kent estetiğine katkı sağlayacak akıllı kavşak uygulaması çalışmaları Adliye Kavşağında bitmek üzere.

SIRA HÜKÜMET KAVŞAĞINDA

10 gün önce başlayan çalışmalar büyük ölçüde tamamlanırken; bölgede asfaltlama çalışması yapıldı. Asfalt çalışmalarının bitmesinin ardından sinyalizasyon sistemine montajına geçilecek. Adliye kavşağındaki çalışmanın tamamlanmasıyla Hükümet Konağı Kavşağına geçilecek.

SORUNLAR TESPİT EDİLDİ

Belediye Başkanı Alper Taban yaptığı açıklamada; "İnegöl trafiğini rahatlatacak adımlar atılıyor. Sorunların çözümü için çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizdeki eksik ve aksakların giderilmesi için çalışıyoruz. Öncelikli konumuz trafik... İnegöl'ün ana arterleri başta olmak üzere trafik akışındaki sorunlar nelerdir bunları bizzat sayımlarla, gözlemlerle, drone kameralarla tespit edildi."

AKILLI KAVŞAK UYGULAMALARI

"Kavşak verimliliğini artırmak için akıllı kavşak uygulamalarına başlanıldı. Akıllı kavşak uygulamaları İnegöl trafiğini rahatlatmaya başladı. Akıllı kavşak uygulamaları, hem yayaların hem de sürücülerin beğenisini topluyor. Adliye kavşağında çalışmalarda sona gelindi. Sırasıyla şehrin diğer belirlenen kavşakları da mercek altına alınacak. Trafiği sorun olmaktan çıkarma uğraşısı içindeyiz. Büyükşehir ile işbirliği halindeyiz. Trafik sorununa kalıcı çözümler getirmek için kalıcı çözümler üretme gayretindeyiz" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz: “Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi, suçsuzum” Kepez Belediye Başkanı Kocagöz: “Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi, suçsuzum”