AK Parti Belediye meclis üyesi Nedim Bayram adına sevenleri tarafından kurulan bir Sosyal Paylaşım sitesinde, Bayram'ın İnegöl Belediye Başkanlığı'na adaylığı için destek istendi. Böylece, 2019 yılı Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlerde, mevcut Başkan Alper Taban'dan sonra ilk adaylığını açıklayan isim Nedim Bayram oldu.

Ümit Özdağ Bursa'dan sığınmacı sorununa dikkati çekti Ümit Özdağ Bursa'dan sığınmacı sorununa dikkati çekti

Destekçileri tarafından açılan özel sayfada: "Değerli Arkadaşlar Bu Sayfa Nedim Bayram Sevenleri Adına Kurulmuştur. İnegöl Belediye Başkanlığı Adayı Sürecinde Kendisine Destek Amaçlı Desteklerinizi Bekliyoruz" açıklaması yer aldı.

Kafkas Camiasından da bu çağrıya destek gelirken sosyal medyada şu mesaj verildi: "Camiamızın güzel abilerinden Nedim Bayram'ın Inegöl Belediye Başkanlığı adaylığı için sevenlerinin ve destekçilerinin açtığı sayfayı takip edelim destekleyelim. Nedim Bayram İnegöl'e yakışacak."

Bursa Büyükşehir ve İnegöl Belediye meclis üyesi olarak görev yapan Nedim Bayram, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Alinur Aktaş'tan boşalan İnegöl Belediye Başkanlığı için Alper Taban ile birlikte Ankara'ya çağrılmıştı. Sosyal medya üzerinden aday adaylığını açıklayan Bayram, ilçe halkından destek bekliyor.

NEDİM BAYRAM KİMDİR?

1968 yılında İnegöl'de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İnegöl'de tamamladı. Tiflis Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bazı nedenlerden dolayı 1993 yılının sonlarında yarım bırakmak zorunda kaldı. Türkiye'ye döndükten sonra serbest ticaretle uğraşmaya başladı. Ticaret dışında halk dansları eğitmenliği ve uzmanlığı ile folklor araştırmacılığını da yapmaktadır.

1999 yılında seçildiği İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneğinin 2. Başkanlığını 2010 yılına kadar yapmıştır. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde İnegöl Belediyesi Meclis üyesi oldu. İlk Meclis toplantısında oluşturulan İhtisas komisyonlarında, Kültür Sanat Komisyonu Başkanı seçildi. Nedim Bayram özellikle ilçemizdeki Uluslararası Kültür Sanat Festivali ve Ramazan Sokağı gibi büyük organizasyonlarda, kentimizin sosyal ve kültürel gelişimi ve tanıtımı ile ilgili çalışmaları ile dikkat çekmektedir.

2005 yılında yapılan kongrede Burhan Alıcı başkanlığındaki ilçe yönetim kuruluna girdi. Bu dönemde Tanıtım ve Medya başkan yardımcılığı görevi ile Alanyurt Beldesi, Mahmudiye Mahallesi ve bazı köylerin koordinatörlüğünü üstlenmiştir.

Nedim Bayram, 2006 yılında kurulması kararlaştırılan Kent Müzesi kurucu Koordinatörlüğüne getirildi. Gönüllü arkadaşlarıyla birlikte açılmasında büyük gayret gösterdikleri, uzmanlarca da şehrin tarihi, turizmi ve diğer değerlerinin tanıtımı açısından çok önemli olduğu söylenilen, Türkiye'nin ilk İlçe Kent Müzesinin Koordinatörlük görevine devam etmektedir.

Aynı yıllarda İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Meclis üyeliğine, İnegöl Halk Kütüphanesi Koruma Derneği Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi. 2008 yılından itibaren İnegöl Mobilyacılığının yüz akı MODEF Fuarlarını düzenleyen İFOR Yönetim Kurulu üyeliği ve İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu üyeliği de bulunmaktadır.

İnegöl'ün tüm değerlerinin tarihi ile birlikte reklam ve tanıtımının yapıldığı geleceğimize ışık tutacağına inanılan ve Türkiye'nin her bir köşesine dağıtımı yapılan İnegöl Belediyesi Çınarlaraltı Dergisİ'nin çıkarılmasında öncülük ederek sorumluluğunu üstlendi.

2009 yılında ki Yerel Seçimlerde Belediye Meclis üyeliğine tekrar seçilen Nedim Bayram daha önce üstlendiği görevlerine ve ayrıca 2009 yılı sonlarında oluşturulmasına katkı sağladığı İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu Koordinatörlüğünde bulunmuştur. 2010 yılında İBEFTAŞ (İnegöl Belediye Ekmek Fabrikası) Yönetim Kurulu üyeliğine de seçilmiştir.

2010 yılı Uluslararası Festival kapsamında "1.Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması" Genel Sanat Yönetmenliğini de yaparak, mobilya sektörünün ticari tanıtımının kültürel faaliyetlerle de desteklenmesine katkı sağlamıştır. İnegöl Mobilya Tanıtım Grubunun, misyonunu tamamlamasıyla kurulmasına karar verilen, "İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği" kurucu yönetim kurulu üyesi olmuştur.

İnegöl Kent Konseyi'nin Yürütme Kurulu üyeliğini ve "Kültür Sanat Turizm Tarih Çalışma Grubu" Başkanlığını yapmıştır. Bu çalışmalar kapsamında Oylat Kent Ormanı Avan Projesinin hazırlanması, Fevziye Kanyonu'nun turizme kazandırma çalışmaları, İnegöl Kent ve Tanıtım Rehberi gibi projelerin hazırlanmasına öncülük etmiştir.

2011 yılında Kent Müzesi merkezli tanıtım çalışmaları kapsamında BEBKA (Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı) destekli projenin uygulama koordinatörlüğünü yürütmüştür. 2013 yılında kurulmasına karar verilen Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi için BEBKA'dan mali destek alma ve uygulama çalışmalarını yürütmüş ve bu müzenin koordinatörlüğüne getirilmiştir.

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde İnegöl Belediyesi Meclis Üyeliği ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliğine de seçilmiştir. Belediyespor'un kuruluş çalışmaları, Kervansaray'ın restore edilmesi, DOSTUM gibi birçok projede de ismi geçen Nedim Bayram, İnegöl Belediyesinde Kültür Sanat Komisyonu Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesinde ise Engelliler Komisyonu Başkan Vekilliği ve ayrıca Kültür Spor Eğitim ve Gençlik Komisyonu üyeliği görevlerine devam etmektedir.

Mobilya sanayisinde faaliyet gösteren firmasının yönetim kurulu başkanı olarak ticaret hayatını sürdüren Nedim Bayram evli ve 1 çocuk babasıdır.