Dövizdeki kur artışı sonrası İnegöl'de birçok tedarikçi ürün satışını durdurması üretim yapan mobilyacıları zor durumda bırakırken, İnegöl ekonomisinin lokomotifi olan mobilya üreticisi ise isyan noktasına geldi.

Sosyal medya üzerinden mobilya üreticileri boykot çağrısı yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklama ile ürün satmayanların bedelini ödeyeceklerini ifade etti.

İHANETİ VATANİYE

Erdoğan bu tarz eylemlerin ihaneti vataniye olduğunu vurgulayarak, "Bazı haberler alıyorum, mallarını satmıyorlar ne demek mallarını satmayacak. Satacaksın arkadaş ne demek o depolarda istiflemek ne demek o satacaksın. Satmadın onunda bedelini ödemek zorunda kalırsın. Çünkü ben bunu ihaneti vataniye olarak görüyorum. Sen bunları niye ürettin satmak için ürettin."

YERLİ LAZIM

"Şimdi ne yapıyorsun sende mi birilerine hizmet etmenin gayretindesin. Bize milli lazım bize yerli lazım yerli. Eğer milli değil değilsen bunun bedelini ödersin. Ekonomimize kur üzerinden gerçekleştirilen operasyonda biz üstesinden geleceğiz. Allah'ın izni ve milletimizin dirayetiyle, ülkemize giydirilmeye çalışılan bu deli gömleğini hep birlikte yırtıp atacağız." dedi.

YAPTIRIM UYGULANACAK

Beypazarı maden suları  toplatılıyor Beypazarı maden suları toplatılıyor

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdaş ise Döviz artışını fırsata çevirmeye çalışan hammadde ve tedarikçilere yönelik yaptırım uygulayabileceklerini ifade ederek, "Hammadde üreticisi, tedarikçi, mamul üreticisi en küçüğünden en büyüğüne yıllardır ticaret yapıyor, birbirine katkı sağlayıp mücadele ediyor. Şimdi ufacık bir problemde, sıkıntıda aksi yönde karar alan kim olursa olsun bizim gözümüzde başka konuma düşecektir. Bu kaçınılmazdır."

AHLAKİ VE ETİK BİR MESELE

"Bu ekonomik karardan ziyade ahlaki ve etik bir meseledir. İnegöl'de çok üst düzeyde bunu yaşamıyoruz. Dolar ve döviz yükseliyor, herkesin girdi maliyeti yükseliyor, bu bir gerçek ama bunu ortaya koyarken ciddi hesaplarla ortaya koymalıyız. Mal satmama gibi bir düşünceye sahip olmamalıyız. Hammadde üreticisi de tedarikçi de malını satmak zorundadır" şeklinde konuştu.