Düzenlenen kahvaltıda Başkan Aktaş gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Basın mensuplarının günlerini kutlayan Aktaş, "Cenabı Allah bu görevi sağlıkla, sıhhatle ve huzurla yapmayı nasip etsin. Daha önceki ifadelerimde de söylemiştim, gazetecilik zor bir meslek, zor bir zanaat. Fedakarlık gerektiren bir iş. Allah yar ve yardımcınız olsun."
"Geçtiğimiz Cumartesi günü Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddemizin hem caddeye isim verme töreni hem de bu yıl ilk kez düzenlenen 14 - 31 Ekim tarihlerini kapsayan mobilya festivali açılışımızı gerçekleştirdik. Bu törende Sayın Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu'nun katılımı ve özellikle söylemlerinde, canlı yayınlarda İnegöl Mobilyasını insanlara telkin ve tavsiye etmesi bizlere güç verdi."
"Çevre Koruma kategorisinde Oylat Yeşil Enerji projesiyle yılın büyükşehir ilçe belediye başkanı ödülünü aldık. Bizler suyun akışından sağladığımız enerji ile bunu ısıya dönüştürerek 4 ayrı termal oteli ısıtıyoruz. Arzu edenlere de projemizi en ince ayrıntısına kadar açabiliriz diye ödülü aldığımız aksam bunu dile getirdik. Projemiz ile birlikte yıllık 450 bin TL'ye yakın da bir tasarruf sağlamış olduk." dedi.

İnegöl Belediyesi'nin devam eden projelerinden de söz eden Aktaş, "Allah'a hamdolsun İnegöl Belediyesi özellikle dönemim içerisinde proje bazlı çalışan ortaya koyduğu seçim beyannamelerinde verdiği sözleri bir bir yerine getiren bir kuruluş. Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği tamamlanmak üzere Kasım başı gibi açılış planı yapıyoruz. Ayçiçeği Masal Köyü Parkımız tamamlandı, açılış için gün sayıyor."
"Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezimiz de çalışmalar sona doğru yaklaşıyor. Bu arada çok değerli Başbakan Yardımcımız Sayın Hakan Çavuşoğlu'na teşekkür ediyoruz. Onun destekleriyle projemize 580 Bin TL civarında Orman Bakanlığımızdan bir destek aldık. Bakanlığımız projemizi incelediklerinde mükemmel buldular. Akhisar-Huzur Kapalı Pazar Yeri çalışmalarında çalışmayı yarıladık. Mehmet Çıracı Katlı Otoparkımız yapılan yoğun çalışmalar sayesinde tamamlandı, son rötuşlar yapılıyor."
"Mahalle Konağı restorasyonu son aşamalarda. Dostum Kamp Eğitim Merkezimiz bir ay içerisinde bitiyor. Üniversitemizin bahçesindeki çalışmamızı tamamladık. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odamıza verdikleri destek için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Kemal Özkan Parkı çalışmalarına henüz yine başlandı. Tamamlandığında bulunduğu bölgeye farklı bir soluk getireceğine inandığımız bir projemiz."
"Cerrah Meydan Parkımız aynı şekilde devam ediyor. Hamdolsun tecrübeli bir ekibimiz var. Başkan Yardımcılarımız marifetiyle çalışmalarımız çok sıkı bir şekilde takip ediliyor. Eldeki kaynakları maksimum verimlilikle kullanıyoruz. İnegöl Belediyesi bir belediyenin asli görevi olan doğumdan ölüme kadar her alandaki çalışmalarıyla her şeye yetişmeye çalışıyor" diye konuştu.

O Belediye işçilere 1 Mayıs ikramiyesi verdi O Belediye işçilere 1 Mayıs ikramiyesi verdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin görevinden istifa etmesi veya görevinden alınması konusunda Büyükşehir Başkanı olarak Alinur Aktaş'ın isminin gündeme gelmesi sorusuna Aktaş, "Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın, parti üst yönetimimizin yaptığı değerlendirmeler var. AK parti kamuoyunun nabzını iyi yoklayan bir parti. 6 ayda bir yapılan anketleri partimizin yerel yönetimden sorumlu birimleri bizimle paylaşıyor. Ak parti bunu öyle bir şekilde bilimsel yapıyor ki bizim bütün bütçelerimiz kuruşuna kadar hepsi genel merkezimiz tarafından kontrol ediliyor. Bu noktada yeri geliyor eleştiri ve ikaz yeri geliyor övgü de alıyoruz. Ayrıca belediyeler içerisinde neredeyiz bunu da çok rahatlıkla görebiliyorsunuz. Bütün bu değerlendirmeler çerçevesinde genel merkezimizin, genel başkanımızın, sayın cumhurbaşkanımızın aldığı kararları benim tartışmam söz konusu değil. Genel anlamıyla bir yere yakıştırılmak, bir yere uygun bulunmak güzel bir şey. Partimiz bu süreci kavga gürültü yapmadan, prosedür neyi gerektiriyorsa onu gerçekleştirir.16 yaşını tamamlamış, 17 yaşına basmış bir Ak Partinin ve iktidarda 15 yılını tamamlamış bir Ak partinin tekdir edersiniz ki belirli revizyonları ve sıçramaları yapması gerektiğini en iyi bilen bu partinin kurucusu olan sayın cumhurbaşkanımız."
"Biz gecemizi gündüzümüzü işimizle alakalı heyecanla seferber etmişiz. Belediyemizin uzanması gereken her noktada varız. Rabbim inşallah bundan sonraki süreci hakkımızda hayırlı eylesin. Benim özelde böyle bir beklentim söz konu değil. Seçilmiş İnegöl Belediye Başkanıyız. 13,5 yılı geçtik 14. yıla doğru gidiyoruz. Dönemimizi tamamlarsak İnegöl'de en fazla süre belediye başkanlığı unvanına sahip olacağız" diye konuştu.