Altın Fiyatları Yükselişini Sürdürüyor! 28 Mart Güncel Altın Fiyatları Altın Fiyatları Yükselişini Sürdürüyor! 28 Mart Güncel Altın Fiyatları

İnegöl Belediyesi'nin mülkiyetindeki şehrin farklı bölgelerinde bulunan 16 taşınmaz için bugün ihaleye çıkıldı.

Duyurusu daha önce gerçekleştirilen ihalede 1 adet TOKİ konutu ve ağırlıklı olarak sanayi bölgesinde yer alan 15 arsa, açık arttırma usulü ile dün saat 13.30'da Sani Konukoğlu konferans salonunda yapılan ihalede satışa çıkarıldı.

16 TAŞINMAZ İÇİN 228 BAŞVURU YAPILDI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Başkanlığındaki komisyon nezaretinde gerçekleştirilen ihalede, encümen üyeleri de hazır bulundu.

16 taşınmaz için 228 başvurunun yapıldığı açıklanırken, taşınmazların tamamının satışı gerçekleştirildi.

1 KONUT 15 ARSA SATIŞA ÇIKTI

İhale öncesi kısa bir bilgilendirme yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, encümenimizin de ihaleyi onaylaması neticesinde satışa çıkarılacak taşınmazların sahiplerini bulacağını ifade ederek:

"Alanlar hayrını görsün. Buradan elde edilecek gelir de belediyemizin yapacağı çalışmalarda finansman olması açısından dönem dönem bu şekilde arsa satışı uygulamasını yapıyoruz.

Bu uygulamayı yaparken de 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35. Maddesine göre açık teklif usulüyle bu uygulamayı yapıyoruz. Bugün satışa çıkacak 16 taşınmaz var. Bunlardan biri TOKİ'de bir dairemiz. 15 taşınmaz da arsa şeklinde" dedi.

7 MİLYONLUK ARTIŞLA SATILDI

Bu kısa açıklama sonrası ihaleye geçilirken, 228 kişinin teminat yatırdığı ihale oldukça çekişmeli geçti. Toplam 9 milyon 32 bin 836 TL'den satışa çıkan 16 taşınmaz, 16 milyon 718 bin TL'den alıcı buldu.

228 BAŞVURU YAPILDI

İhalenin ardından bir açıklama daha yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ihaleye ilgi alakalının çok güzel olduğunu belirterek:

"Biraz önce yoğun bir katılımla ağırlıkla sanayide bulunan 15'i arsa ve 1'i de TOKİ'de bir daire olmak kaydıyla 16 taşınmazın satış ihalesini gerçekleştirdik. 228 tane başvuru aldık bununla alakalı.

Teminat yatırıp ihalemize katılan toplam sayı bu. Çok güzel de bir ilgi alaka oldu. Gayet şeffaf, açık, basın huzurunda kimsenin kafasında ukde kalmaksızın son saniyesine kadar bekleyerek güzel bir ihale gerçekleştirdik" dedi.

Yapılan ihale neticesinde belediyenin kasasına 16 milyon 718 bin TL girdiğini de açıklayan Aktaş,

"Biz bu 16 taşınmazı 9 milyon 32 bin 836 TL'den satışa çıkardık. 16 milyon 718 bin TL'den de bu 16 parça alıcı buldu. Toplam değer üzerinden baktığınızda 7 milyon 700 bin TL'lik bir artışla, yüzde 60-70'lik bir artışla karşılık buldu.

Alanlar hayrını görsün. İnşallah belediyemizin de yapacağı hizmetlerde kullanılacak olan bu kaynaktan belediyemiz de hayrını görür. Ben katılan ve ilgi gösteren herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.