İBİŞ'İN SINAVI

İnegöl Belediyesi bu hafta sonu, 23 Nisan Çocuk Bayramına özel "İbişin Sınavı" tiyatro oyununu İnegöllü tiyatro sever miniklerle buluşturdu.

ERZURUM ŞEHİR TİYATROSU SAHNELEDİ

Çocuk tiyatrolarını her hafta sahneleyen İnegöl Belediyesi son olarak "İbişin Sınavı" isimli çocuk oyunu ile İnegöllü çocukların karşısına çıktı.

Erzurum Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyuna İnegöllü veliler ve minik izleyiciler büyük ilgi gösterdi.

MÜZE SALONUNDA OYNADI

Mobilya Müzesi Konferans salonunda gösterimi gerçekleştirilen ibişin Sınavı çocuk tiyatro oyunu ile çocukların hayal dünyasına farklı bir pencereden bakılmaya çalışıldı.

Boğaları kızdıran kırmızı renk midir? Boğalar neden saldırır? Boğaları kızdıran kırmızı renk midir? Boğalar neden saldırır?

Bir parçada olsa hayatı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmelerine yardımcı olan bu güzel aktiviteyi ailelerin katılımıyla izleyen çocuklar bol kahkahalı ve eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar.

GÜLEREK ÖĞRENDİLER

Ortaoyunu tadında olan tiyatro, çocuklara bir yandan Geleneksel Türk Tiyatrosu'nu tanıtırken diğer yandan da güldürdü.

Hem eğlendiren hem öğreten bir üslupla miniklerin karşısına çıkan tiyatro oyuncuları zaman zaman çocuklara çeşitli sorular sorarak oyuna olan ilgilerini canlı tutmayı başardı.

Oyunda çocukların derslerine çalışmalarını, uyku vakitlerini aksatmamalarını, okulda öğrenilen bütün kurallara uymaları gerektiğini ustalıkla anlatan tiyatrocular tarihi bilinci güçlendirecek mesajlar da verdi.