Her yıl 24 Kasım'da öğretmenlere yönelik düzenlediği programlarla bu kutsal mesleği icra eden eğitim neferlerini onure eden İnegöl Belediyesi, bu yıl da eğitimcileri unutmadı.

Öğretmenler Günü nedeniyle 23 Kasım Perşembe akşamı Park Hotel'de öğretmenlere yönelik yemek tertip edildi. Mesleğe yeni başlamış öğretmenler ile emeklilik dönemi yaklaşmış öğretmenlere yönelik düzenlenen yemeğe; Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, Garnizon Komutan Vekili Bayram Çelikoğlu, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, Milli Eğitim Müdür Vekili Orhan Çelik ile davetliler katıldı.

ŞEHİT ÖĞRETMENLER DE UNUTULMADI

Yemekle başlayan program, protokol üyelerinin günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarıyla devam etti. İnegöl Milli Eğitim Müdür Vekili Orhan Çelik, İnegöl Belediyesi organizasyonuyla öğretmenlerle bir araya gelmek istediklerini ifade ederek;

"Bugün Kurşunlu'da bir öğretmenler günü programı düzenledik. Protokol üyelerimizle birlikte katıldığımız bu programda şehitlerimizi, şehit öğretmenlerimizi andık ve duygulu anlar yaşadık. Bu akşam da burada bir araya gelip yine duygulu bir şekilde öğretmenler günümüzü kutlamak istedik" dedi.

İNESMEK ÖĞRETMENLERİ DE KATILDI

Belediye Başkanı Alper Taban ise 24 Kasım'ın arifesinde öğretmenler günü vesilesiyle bir araya geldiklerini hatırlatarak;

"Bizler bu programı yaparken Milli Eğitim ile birlikte planladık. Burada kimlerin olduğu da belki merak ediliyor. Bu formatı belirlerken bu dönem biraz daha mesleğe yeni başlamış öğretmenlerimizden davet ettik, beraberinde bu meslek yolunda sona yaklaşmış öğretmenlerimiz ve İNESMEK kurslarımızın kıymetli öğretmenlerini davet ettik. Ben hepinizi tek tek tebrik ederek öğretmenler gününüzü en kalbi duygularımda kutladığımı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANINI DA YETİŞTİREN BİR ÖĞRETMENDİR"

Alper Taban, öğretmenlerle ilgili saatlerce konuşulabileceğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Bir öğretmenin bir nesli inşa etmesi noktasındaki rolünü atlayamayacağımızı ifade etmek istiyorum. Bugün bir Cumhurbaşkanını da yetiştiren bir öğretmendir, bir din adamını da yetiştiren öğretmen, bir sanatçıyı da yetiştiren öğretmen, nihayetinde bir Kaymakam, Belediye Başkanı, Savcı, Hakim veya esnaf, işçi bunlar da öğretmenlerimizin tedrisatından geçerek hayata atılıyorlar. Dolayısıyla bir öğretmenin insan hayatındaki rolünün ne kadar önemli olduğunu buradan çıkartabiliyoruz.

Tabi ailede başlayan eğitim beraberinde okul hayatında, eğitim hayatında da öğretmenlerimize teslim edilmiş oluyor. Dolayısıyla ben gerçekten bu işi bir dava bilinciyle yapan, bir hedef, ilke ve prensipler çerçevesinde yapan, gayretli ve özverili çalışan öğretmenlerimin karşısında hürmet ve saygıyla eğiliyorum.

Ben burada bizleri yalnız bırakmadığınız için de teşekkür ediyorum. Ayrıca hakka yürümüş olan başta başöğretmen Atatürk ve beraberindeki tüm rahmeti rahmana kavuşmuş öğretmenlerimizi de saygı ve minnetle yad ediyorum. Hayatta olanlara da uzun ömürler diliyorum."

İNEGÖL'DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMALARI ERKEN BAŞLADI

Programda kürsüye son çıkan Kaymakam Ali Akça oldu. Kaymakam Akça, 24 Kasım'ın Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmenliği kabul ettiği gün olduğunu ifade ederek;

"Bu vesileyle Atatürk'e bir kez daha rahmet diliyorum. Bizler öğretmenler gününü İnegöl'de erken kutlamaya başladık. Dün Müşerref Muzaffer Samda okulunu yapan hayırseverimizin misafiriydik. Bugün de Kurşunlu'daydık. Okulumuzda yapılan program duygu dolu idi.

Şehit öğretmenlerimizi andık. Şehit Kaymakam arkadaşımızı andık ve Kurşunlu'da toprağa verdiğimiz şehit kardeşimiz Hüseyin Gencer'i andık. Onların anısına yapılan çeşmeyi açıp yine onların anısına fidanlar diktik. Ben bu vesileyle şehit olmuş ve hakka yürümüş tüm öğretmenlerimize rahmet diliyorum" dedi.

"EN KIYMETLİ MESLEK ÖĞRETMENLİKTİR"

Günümüz dünyasının çok komplike, çok karmaşık olduğuna dikkat çekerek günümüzde toplumlara bakıldığında yüzlerce, binlerce meslekle karşılaşıldığını da vurgulayarak şöyle devam etti: "Her meslekte birbirinden değerli ve önemli. Hepsi hayati önemde ama en önemlisi hangisidir derseniz, hiç düşünmeden 25 yıl önce verdiğim cevap gibi öğretmenliktir. Gerçekten çok değerli bir mesleğin mensuplarısınız. Bu duygu ve düşüncelerle; sevdiklerinizle, dostlarınızla nice öğretmenler günleri kutlamanızı temenni ediyorum.

Şunu da ifade etmek istiyorum; bugün dünyanın neresine giderseniz gidin, dünyanın hangi kültürüyle tanışırsanız tanışın yaptığınız meslek sorulduğunda eğer öğretmen olduğunuzu söylerseniz karşı tarafta bir gülümseme, yüzlerinde bir tebessüm, bir sıcaklık olur. Çünkü öğretmenler aynı zamanda ailemizin birer fertleri gibidir.

Hani kültürümüzde bizim büyüklere saygı vardır ya, anne babalarımızın ellerini öpmemiz bize öğretilmiştir. Büyükannelerimizin, büyükbabalarımızın ellerini öpüp onların hayır dualarını almamız bizlere salık verilmiştir. Yine anne-babalarımız gibi öğretmenlerimizin ellerini öpmek ve hürmetlerimizi bildirmekte bizlere öğretilmiştir. Bu kadar önemli, bu kadar güzel ve insanları gülümseten mesleğin mensubu siz öğretmenlerin gününü bir kez daha kutluyorum."

Magnum dondurmaları neden toplatıyor? Magnum dondurmaları neden toplatıyor?

Konuşmaların ardından program, öğretmenlere protokol üyeleri tarafından İnegöl Belediyesi'nin hazırladığı hediyelerin takdim edilmesi ile son buldu.