Kültür sanat faaliyetlerine verdiği önemle ilçe halkını sanatla buluşturan İnegöl Belediyesi'nin tiyatro topluluğu, sunduğu gösterilerle ilçe sınırlarını aşıyor.

Daha önce de farklı oyunlarla komşu şehirlerde gösteriler sunan İnegöl Belediye Tiyatrosu, bu sezon oynadığı "Keloğlan Ses Arıyor" oyunuyla da turnelere başladı.

KARACABEY'DE SAHNELENDİ

Küçük Prens Antep Ağzıyla "Güccük Pirens" oldu Küçük Prens Antep Ağzıyla "Güccük Pirens" oldu

İnegöl Belediye Tiyatrosu, Karacabey Belediyesi'nin talebi üzerine "Keloğlan Ses Arıyor" çocuk oyununu Karacabeyli tiyatro severler ile buluşturdu.

Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 15.00'da tek seans olarak sergilenen oyuna Karacabeyli tiyatro severlerin ilgisi de yoğun oldu.

TÜRK KÜLTÜRÜ TİYATROYLA ANLATILIYOR

İnegöl Belediye Tiyatrosunun Karacabey gösterisine ilişkin Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir açıklama yaptı. açıklamasına genç nüfusun önemine vurgu yaparak başlayan Aktaş,

"Bugünün yarını, yarının umudu olan; geleceğimizin teminatı çocuklarımız için ne yapsak azdır. Akademik başarı kadar çağdaş yaşamın vazgeçilmezi haline gelen; dürüstlük, saygı, etik değerlere uyma, rahat iletişim kurma, insan ilişkilerine özen gösterme, nezaket kurallarına uyma, inisiyatif kullanma, iş disiplini, hoşgörü, temizlik, düzen gibi kavramların ön plana çıktığı günümüz dünyasında belediye olarak çocukların gelişimine katkı sağlamak adına çeşitli projeler ortaya koymaya çalışıyoruz. Belediye Tiyatro Topluluğumuz da bunlardan biri.

Çocukların gelişiminde Türk kültürü ve Türk tiyatrosunda önemli yere sahip eserleri Belediye Tiyatro Topluluğumuz aracılığı ile çocuklarımızla buluşturuyoruz" dedi.

İnegöl Belediye Tiyatrosu tarafından bu sezon oynanan "Keloğlan Ses Arıyor" oyununun İnegöl'de sahnelendiğini ve gelinen noktada artık İnegöl sınırlarını da aşarak komşu şehirlerde gösterimler yaptığını ifade eden Aktaş,

"Dönem dönem İnegöl izleyicisinin karşısına çıkarak birbirinden güzel oyunlar sahneleyen İnegöl Belediye Tiyatromuz ilçe sınırlarını aşmaya başladı. İnegöl Belediye Tiyatrosu ekibi tarafından sahnelenen Keloğlan Ses Arıyor oyunu gelen davet üzerine Karacabey'de sahnelendi.

Belediye tiyatrosunun oyunu Karacabey'de büyük ilgi gördü. İnşallah bundan sonrada bu güzel ve eğitici etkinliği farklı şehirlere konuk olarak sürdüreceğiz" diye konuştu.

BOZÜYÜK VE ESKİŞEHİR'DE SAHNELENECEK

Başkan Aktaş, "Keloğlan Ses Arıyor" çocuk oyununun 26 Şubat Pazar günü Bozüyük'te tiyatro severler ile buluşacağını ifade ederek Mart ayı içerisinde de Eskişehir'de sahneleneceğini duyurdu.