Cüzdan duası nedir, Cüzdan duası nasıl Yapılır? Cüzdan duası nedir, Cüzdan duası nasıl Yapılır?

CUMA SONRASI AŞURE

İnegöl Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle Cuma namazı sonrası İshakpaşa Camisi önünde vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Camiyi dolduran vatandaşlar namaz sonrası aşure almak için uzun kuyruklar oluştururken, çevredeki esnaflar ve çarşı bölgesindeki bayanlar da aşure ikramına katıldı.

EŞREF YİĞİT AÇIKLAMA YAPTI

İshakpaşa Camisi bölgesinde 3 ayrı noktada kurulan aşure kazanlarından yapılan aşure dağıtımlarında Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit de hazır bulundu.

Aşure ikramı sonrası açıklama yapan Eşref Yiğit,

"Bilindiği gibi Hicri takvimin yeni yıl başlangıcı Muharrem ayıdır. Muharrem ayının 10. günü ise aşure günüdür. Bugün itibari ile de aşure kazanları kaynamaya başlıyor. Muharrem ayı ve aşure günlerinin, Türk-İslam geleneğindeki yeri ve önemi çok büyüktür.

İlk aşureyi büyük tufandan sonra Hz. Nuh Peygamberin yaptığı rivayet edilir. Bundan dolayı aşure günü tüm insanlığın kurtuluş ve sevinç günü kabul edilir" dedi.

AŞURE KÜLTÜREL BİR GELENEĞİMİZ

İnsanlık tarihinin birçok önemli olayının bu günlerde yaşandığına da dikkat çeken Eşref Yiğit,

"Aşure günü, cennetten dünyaya indirilen Hz. Adem ile Havva annemizin affedildiği gündür. Nuh Peygamberin gemisine binenler bu gün kurtuldu. Yunus Peygamber balığın karnından kurtuldu. Ateşe atılan İbrahim Peygamber ateşin şiddetli alazından kurtuldu. İdris peygamber diri olarak göğe kaldırıldı. Yakup Peygamber, oğlu Yusuf Peygambere kavuştu.

Hz. Eyüp Peygamberin yaraları iyileşti. Musa Peygamber Kızıldeniz'den geçip inananları Firavun'dan kurtardı. İsa Peygamber doğdu ve göğe yükseldi. Aşure, dünyada yaşatılan en eski geleneklerdendir. Aşure dağıtımı kentimizin ve ülkemizin de kültürel bir geleneğidir. Biz, Belediye olarak bu geleneği her yıl yaşatmaya gayret ediyoruz. Farklılıklarımızın aynı kazanda harmanlanarak kardeşliğimizin pekiştiğine inanıyoruz" diye konuştu.

BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİĞİN SEMBOLÜ

Eşref Yiğit, bu yıl yapılan aşure ikramının İshakpaşa camiinde gerçekleştirildiğini de anımsatarak şöyle konuştu:

"Cuma gününün bereketini, maneviyatını aşureyle taçlandırıyoruz. Bu tür günler birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolüdür. 15 Temmuz ve sonrasında yaşanan olaylardan sonra birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Biz de İnegöl Belediyesi olarak yaptığımız programlarla bu birlikteliği tahsis etmeye çalışıyoruz.

Aşure günü vasıtasıyla birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya göstermiş oluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, tekrar Hicri yılbaşınızı ve Muharrem ayınızı tebrik ediyor, bu özel günlerin başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyaya, ülkemize, milletimize; sağlık, mutluluk, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum" dedi.