15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrası devlet tarafından FETÖ terör örgütünden el konularak İnegöl Belediyesi'ne tahsis edilen Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde 600 kursiyerin katılımıyla farklı branşlarda eğitimler sürerken, binanın arka kısmında bulunan ve ayrı bir girişi olan binada ise Beşinci Mevsim Çocuk Kreşi öğrencilere eğitim vermek için gün sayıyor.

İnegöl Belediyesi Beşinci Mevsim Çocuk Kreşinde 3-5 yaş arası(36 -60 aylık arası) çocuklar eğitim alacak. Sabah ve öğlen olmak üzere ikili eğitimin verileceği kreşte kayıtlar alınmaya başlandı.

"EĞİTİM OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN"

İnegöl Belediyesi tarafından Bugünün Yarını; Yarının Umudu olan çocuklarımıza hizmet verecek Beşinci Mevsim Çocuk Kreşi için başlayan kayıtlar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş,

"İnegöl Belediyesi olarak tüm dinamiklerimizle, şehrin her bir noktasında Önce İnsan düsturuyla belediyecilik hizmetlerine gece gündüz demeden devam ediyoruz.7/24 gönülden bağlı olduğunuz İnegöl'e yakışacağına inandığımız vizyon projeler ile bugünü şekillendirirken, geleceğe yön vermenin de uğraşısı içerisindeyiz. İnsanı merkeze aldığımız hizmetlerimizde eğitim bizim olmazsa olmazlarımızdan.

Bu noktada geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim- öğretim faaliyetlerini gördüğü okullarımıza her türlü katkı ve desteği vermeye çalışıyoruz. Tüm gayemiz çocuklarımızın daha kaliteli, daha nitelikli ve daha donanıma sahip bir eğitim almaları ve bu güzel ülkeye en güzel şekilde hizmet etmeleri" şeklinde konuştu.

"SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN TÜM GEREKLERİNİ YERİNE GETİRİYORUZ"

Sosyal belediyeciliğin tüm gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz diyen Aktaş,

"Bu manada gerek kültür sanat, gerek çocuklarımız, kadınlarımız ve yaşlılarımız, gerekse eğitim konularında her ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Önce İnsan ve İnsanı merkeze alan projeler bizim önceliğimiz. Bu anlayışla yarınlarımızı emanet edeceğimiz yavrularımızın en iyi şekilde eğitim almalarına vesile olacak Beşinci Mevsim Çocuk Kreşini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bildiğiniz üzere 15 Temmuz Hain Darbe Kalkışmasının birinci yıldönümünde Beşinci Mevsim KSM'yi hizmete acımıştık. Kültür ve sanatın merkezi olacak bu mekanın hemen arka tarafında bulunan yeri de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza kreş hizmeti verecek bir mekan olarak ayırmak istedik" dedi.

"ÖRNEK BİR EĞİTİM YUVASI OLACAK"

Beşinci Mevsim Çocuk Kreşinin, şehit ve gazi aileleriyle, maddi durumu iyi olmayan ailelere, yetim veya öksüz çocuklara ve belediyenin taşeron personelinin çocuklarına hizmet vereceğini belirten Aktaş, "Bu nezih mekanın her açıdan örnek bir eğitim yuvası olması için elimizden ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

KAYIT BAŞVURULARI BAŞLADI

Beşinci Mevsim Çocuk Kreşi kayıt başvuruları hakkında bilgi de veren Aktaş,

‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı ‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı

"Kreşimiz, 3-4-5 yaşındaki(36-60 ay arası) çocukları kapsamaktadır. Kreşimiz sabah ve öğlen olmak üzere ikili eğitim verecek. Öğrenci velisi kreş öğrencisini kendi imkanlarıyla getirecek ve alacak. Kreşimize, ilçemiz sınırları içinde ikamet eden şehit veya gazi ailesi çocuğu, şehit veya gazinin oğlu veya kızının öz çocuğu, İnegöl Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nden (UMUTELİ) gıda yardımı desteği verilen ailelerin öz çocukları, İnegöl Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünden alacakları ihtiyaçlılığını ispatlayıcı belge getiren ailelerin öz çocukları, yetim- öksüz çocuklar, belediyemiz bünyesinde taşeron statüsünde çalışan personelin öz çocuklarına eğitim vereceğiz. Bunun yanında tüm bu iş ve işlemlerle alakalı sadece 30 TL'lik sembolik bir bedel alacağız. Bu sembolik meblağ belediyemizin tahsilat veznesine yatırılarak, tahsilat makbuzu kreş yönetimine teslim edilecektir. Ayrıca kırtasiye, oyun aletleri, beslenme(kahvaltı türü) masrafları belediyemiz tarafından karşılanacaktır" diye konuştu.

Aktaş son olarak, "Böylesi nezih bir mekanı Bugünün Yarını; Yarının umudu olan çocuklarımızın hizmete sunacağımızdan dolayı mutlu olduğumuzu belirtir, sosyal belediyeciliğin tüm gereklerini her daim yerine getireceğimize buradan bir kez daha ifade eder, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.