Ekim ayı belediye meclis toplantısında görüşülerek 20 gün içerisinde yeniden görüşülmek üzere ertelenen 2018 yılı performans programı, olağan üstü yapılan toplantıda görüşülerek karara bağlandı.

2018 yılı performans programı ile ilgili konuşan AK Parti Grup sözcüsü Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Berat Ertopuz, "Belediyemizin 2018 yılı mali performans programı taslağı, Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında, komisyonumuza havalesi sonucunda; Komisyonumuz performans programı görüşmelerine başlamıştır."

"Komisyonumuzun 1. gün çalışmaları neticesinde 2018 mali performans programı taslağında yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Etüt ve Proje Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Mezarlıklar Müdürlüğü'ne ait 2018 yılı Mali Performans Programında yer alan faaliyetler ve projeleri."

"Komisyonumuzun 2. gün çalışmaları neticesinde; Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Huzurevi Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'ne ait 2018 yılı Mali Performans Programında yer alan faaliyet ve projeleri."

"Komisyonumuzun 3. gün çalışmaları neticesinde; Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, Spor İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü'ne ait 2018 yılı Mali Performans Programında yer alan faaliyet ve projeler görüşülmüştür."

AMAÇ VE HEDEFLERE UYGUN

"2018 mali yılı performans programı İnegöl Belediyesi Meclisi tarafından Plan Bütçe Komisyonuna havalesi sonucu inceleme yapılmış, inceleme sonucunda; bütçe hazırlık sürecine entegre edilen performans programı, belediye bütçesinin stratejik planda belirlemiş olduğu amaç ve hedefler doğrultusunda hazırlandığı, performans programında, stratejik planlarda yer alan amaç ve hedefler doğrultusunda, belirlenen performans hedeflerine, bu hedeflere ulaşmak için gerçekleştirilecek faaliyetlere, bunların kaynak ihtiyacına ve performans göstergelerine yer verildiği görülmüştür."

215 FAALİYET VE PERFORMANS HEDEFİ

"Hazırlanan performans programının, tüm belediyeyi ilgilendiren bilgileri içerecek şekilde üst yönetici gözetiminde, 215 faaliyet ve performans hedefinin bulunduğu ve maliyetinin toplamda 124 milyon 646 bin 290,00 TL kaynağın bütçeden karşılanacağı komisyonumuzca incelenerek tespit edilmiştir" dedi.

2018 YILI İÇİN KAYGI DUYUYORUZ

MHP grup sözcüsü İsmail Karaman ise "2018 yılı için biraz kaygı duyuyoruz. Mahalle konaklarının yapılması, çocuk oyun alanlarının yapılması, park ve bahçe düzenlemesi, sosyal anlamdaki diğer hizmetler ve kültürel hizmetleri kattığımızda belediyemizin 4 yıl boyunca yaptığı hizmetlere 2018'de 3 kalem ekleniyor.""Bunlardan biri bütçenin büyük kısmını işgal eden Belediye Binası ve Meydan projesi, hasta yakınları konaklama tesisi ve spor alanı projesi. Büyük bir belediyeyiz ve İnegöl'e yakışır hizmetler sunmalıyız. Olumlu çalışmalar da olumsuz çalışmalar da Belediye Başkanı ve Yardımcılarına yansıyacak. 4 yıldır söylediğimiz gibi bütçe kalemlerinde yaptığımız önerilerin 2018 performans programında da dikkate alınmadığını görüyoruz."

"Şehrimizde temizlikle alakalı ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Temizlik İşleri Bütçesinin yeterli olmadığını ifade ediyoruz. Şehrimizde ciddi anlamda trafik sorunumuz var. 2018'de yeterli performansın sergilenemeyeceğini görüyoruz. Bunlar şehrimizin gelişimi açısından önemli faaliyetlerdir" dedi.

MHP'DEN RED

Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı

Konuşmaların ardından 2018 yılı performans programı meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Madde, MHP'li üyelerin 7 ret oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.