Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına düzenlenen Bereket Sofrası etkinliklerinin ikinci haftadaki adresi Erenler Camisi oldu.

BEREKET SOFRALARI RAMAZAN AYINA KADAR KURULMAYA DEVAM EDECEK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu sabah beraberindeki Başkanvekili Turgay Yel, AK Parti İl yönetim Kurulu Üyesi Bülent Temelli, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Erenler Camisi cemaatiyle bir araya geldi. Sabah namazının kılınmasının ardından caminin avlusunda bulunan çay ocağında cemaatle birlikte kahvaltı sofrasına geçildi. Zeytin, peynir ve simitle yapılan kahvaltı sonrası vatandaşlara hitaben konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "AK Parti İlçe Başkanımız ve teşkilat mensuplarımız, Belediye Başkan Vekilimiz ve belediye meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte bizler her Cuma sabahı Bereket Soframızı şehrimizin bir camisinde kuruyoruz. Birlik ve beraberliğin daha da artmasına vesile olan Bereket Soframızı Ekim ayının başında yeniden başlattık. Bereket soframız Ramazan ayına kadar devam ediyor. Bugün de ikinci hafta Bereket soframızı Erenler Camiimizden gerçekleştiriyoruz. Dediğim gibi şehrimizin farklı noktalarında halkımızla buluşma ve hemhal etme adına Cuma sabahı namaz sonrası bereket soframızı kuruyoruz. Bizim soframızda simit, peynir ve zeytin var. Bu buluşmalarımızda vatandaşlarımızla yakinen görüşme fırsatı bulurken, ayrıca hemşerilerimizin istek, dilek ve temennileri de birebir almış oluyoruz" dedi.

BİZE DÜŞEN DİMDİK AYAKTA DURABİLMEK

Ülke gündemine ilişkin de konuşan Başkan Aktaş, zor ve sıkıntılı günlerden geçtiğimizi işaret ederek "Bu sadece bugüne mahsus değil aslında. Bu belki 80'li yıllarda da 90'lı yıllarda da 2000'li yıllarda da oldu. 80 öncesi sağ-sol davaları vardı, bir dönem alevi sünni diye toplumda ayrışmalar oldu. Bir dönem Türk Kürt diye ayrışmalar oldu ki hala bir miktar söyleniyor. Bu toplumun huzurunu, toplumun rahatını bozan unsurlardan bir tanesiydi. Gerekçe ne olursa olsun bu ülkenin birliğine ve beraberliğine sanki kasıtlı olarak hazırlanmış bir tuzaktı. Siyasi şeylerden sıyrılarak geçmişten bugüne konuları bir değerlendirirsek görürüz. Sağ-sol davası vardı ve bir ihtilal sabahı ne sağ kaldı ne sol kaldı. Bu sağ-sol davası bu kadar rahat bitiyordu da neden acaba daha önce bitirmediler. Kardeşi kardeşe vurdurdular. Binlerce genç gitti, ülkenin ekonomisi, rahatı, huzuru bozuldu velhasıl kaybeden biz olduk kazanan başkaları. Biz stratejik olarak da çok kilit bir noktadayız. Etrafımızı görüyorsunuz Irak, Suriye, Balkanlar... Aslında herkes her şeyi çok iyi biliyor. Hiç siyaset yapmaya, kitap okumaya, araştırma yapmaya falan gerek yok. Bu coğrafya, Anadolu toprakları hiçbir dönemde rahat olmamış. Bu noktada bize düşen dimdik ayakta durabilmek. Türkiye devleti her geçen gün kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Sıkıntılar var mı? Var. Ama Allah'a hamdolsun yoluna dimdik devam eden de bir Türkiye var. Bütün hilelere rağmen dik duran bir Türkiye var, bilinçli bir Türkiye var" açıklamalarında bulundu.

ARTIK O ESKİ TÜRKİYE YOK

Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap

Aktaş, Türkiye'nin hep belirli kalıplar içerisinde bırakılmaya çalışıldığını da vurgulayarak şöyle devam etti: "Ama Allaha hamdolsun artık o eski Türkiye yok. Müslümanı Müslümana kırdırdılar. Müslüman coğrafyasına hep uzak kaldık. Bizleri Afrika coğrafyasından ve Ortadoğu'dan hep uzak tuttular. Artık kendi sınırları dışındaki sorunları yakından takip eden, mazlumlara elini uzatan, kendi ayakları üzerinde durmayı başaran bir Türkiye var artık."

Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmasının ardından, mahalle sakinleri bölgeyle ilgili sorunları dile getirdi. Bu sorunlarla ilgili notlar alındıktan sonra bölgede inceleme de yapıldı.