Ramazan ayı dolayısıyla ara verilen 'Bereket Sofrası' Halk Günleri, Suyolu Camisinden yeniden başladı.

Sabah namazının Suyolu camisinde kılınmasının ardından caminin avlusunda bulunan çay ocağında cemaatle birlikte kahvaltı sofrasına geçildi. Zeytin, peynir ve simitle yapılan kahvaltıya; Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Belediye Başkan Vekili Turgay yel, Başkan yardımcısı Eşref Yiğit, belediye meclis üyeleri ile AK Parti ilçe yöneticileri katıldı.

HER CUMA SABAHI BİR CAMİDE

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bereket Sofrasının her Cuma sabahı bir camide kurulduğunu belirterek, "Birlik ve beraberliğin daha artmasına vesile olan Bereket soframızı Ekim ayının başında başlatıyoruz. Bereket soframız Ramazan ayına kadar devam ediyor. Bugün de ilk Bereket soframızın startını Suyolu Camiimizden verdik."

SİMİT VE ZEYTİN

"Bizim soframızda simit, peynir ve zeytin var. Bu buluşmalarımızda vatandaşlarımızla yakinen görüşme fırsatı bulurken, ayrıca hemşerilerimizin istek, dilek ve temennileri de birebir almış oluyoruz

Suyolu Camisinin bahçe düzenlemesi ve bahçe genişletilmesi çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başladık. Suyolu camimizin avlusu çok dar. Özellikle Cuma günleri ve cenazelerde yetersiz kalıyor."

ESKİ TÜRKİYE YOK

Gündeme ilişkin konulara da değinen Aktaş, "Biliyorsunuz bugünlerde ülkemizi nasıl içte ve dışlarda zor duruma düşürmek için uğraştıklarını görebiliyoruz. Tarih boyunca hep bu zorluklarla karşı karşıya kalmış bir milletiz.

Hep bu gibi sıkıntılara maruz bırakılmaya çalışıldık. Türkiye hep belirli kalıplar içerisinde bırakılmaya çalışıldı. Ama Allaha hamdolsun artık o eski Türkiye yok."

Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı

"Müslüman'ı Müslüman'a kırdırdılar. Müslüman coğrafyasına hep uzak kaldık. Bizleri Afrika coğrafyasından ve Ortadoğu'dan hep uzak tuttular.

Artık kendi sınırları dışındaki sorunları yakından takip eden, mazlumlara elini uzatan, kendi ayakları üzerinde durmayı başaran bir Türkiye var artık" ifadelerini kullandı.

Bereket Sofrası buluşması İlçe Müftüsü Kazım Güzel'in yaptığı dua ile son buldu.