Ramazan Ayında Yasin Okumanın Faziletleri ve Faydaları Ramazan Ayında Yasin Okumanın Faziletleri ve Faydaları
İlçe Müftüsü Bayram Canbey, bu akşam idrak edeceğimiz Kadir Gecesine ilişkin makamında basın açıklaması yaptı.

KURANI KERİM İNDİRİLDİ
Kadir Gecesinin, gecelerin en feyizli ve bereketli gecesi olduğunu belirten Müftü Bayram Canbey, Mübarek Kadir Gecesinin, bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu, bu gecede bütün kâinatın ve varoluşunun özeti olan Kuranı Kerimin indirildiğini hatırlattı.

“KADİR GECESİNDE MELEKLER YERYÜZÜNE İNİYOR”
Kuran-ı Kerim’de ismi geçen tek kandil gecesinin Kadir Gecesi olduğunun bilgisini veren Canbey, “Melekler, o gece yeryüzüne rablerinin izni ile inerler, her bir türlü iş için inip güneşin batışından tanyelinin ağarmasına kadar yeryüzünde kalırlar. O gece tanyelinin ağarmasına kadar bir esenlik, mutluluk, huzur, saadet gecesidir.”

PEYGAMBERİMİZİN, PEYGAMBERLİK GÖREVİNE BAĞLADIĞI GÜN
“Kadir Gecesi’ne bu kadar önem kazandıran hadise o gecede Kur’an-ı Kerim’in indirilmiş olmasıdır. Kur’an-ı Kerim o gecede inmeye başlamıştır ve bu 23 sene sürmüştür. Aynı zamanda Peygamber Efendimiz (sav)’in de peygamberlik görevinin başladığı ilk gündür, ilk gecedir” dedi.

80 YILA TEKABÜL EDEN GECE
Müftü Canbey: “Diğer peygamberlerin ümmetlerinde böyle çok özel bir gece yoktur. Allah onlara uzun ömürler vermiştir. Kimisi 300 kimisi 500 kimisi 900 yıl yaşamıştır. Ümmeti Muhammed’in ömrü 70-80 senedir. Ondan dolayı Peygamberimiz (sav) ‘ümmetimin ömrü çok kısa’ gibi hüzünlenmiştir. Buna binaen Cenab-ı Hak, Hz. Muhammedi (SAV) 80 yıla tekabül edecek olan bir gece lütfetmiştir. O da Kur-an’ı Kerim’in indiği, Peygamberimizin de Peygamberliğinin başladığı gecedir.”

BOL SEVAP VE MÜKÂFAT
“Bir insan Kadir Gecesini ibadetle geçirirse 80 kusur yıl gecesini gündüzünü ibadetle geçirmiş gibi bol sevap ve mükâfat alacaktır. Aynı zamanda günahlarımızdan arınma günleridir. Dolayısı ile Kadir Gecesi hepimiz için büyük bir fırsat, büyük bir imkândır. Gecede çok güzel ibadetler yaparak, tövbe ve istiğfarlarda, birbirimizle tebrikleşerek, kaza namazları kılarak, Kur’an-ı Kerim’ler okuyarak o mübarek geceyi değerlendirmeye çalışabiliriz” diye konuştu.

2 CAMİ SABAHA KADAR AÇIK
Kadir gecesinde Sani Konukoğlu Cami ile İshakpaşa Caminin sabaha kadar açık olacağını belirten Canbey şöyle devam etti: “İshakpaşa Cami’nde sahur vaktine kadar hiç ara vermeden devam edilecek olan bir programımız var. Arzu eden kardeşlerimiz o programı da takip edebilirler. Belediye, İshakpaşa Cami Derneği, cami görevlilerimiz ve Müftülük işbirliğinde böyle bir program hazırlandı. Sahurda orada ikramlar olacak. Sabah namazını da cemaatle eda ederek geceyi ibadetle değerlendirmiş olacağız.”

“TÜM İSLAM ÂLEMİ İÇİN DUA ETMEMİZ GEREKİYOR”
“Peygamber Efendimiz; ‘Kadir Gecesi’nde bir insan bir çobanın koyununu sağacağı kadar kısa bir zaman ibadet ederse geceyi ibadetle geçirmiş gibi olur’ diye buyuruyor. Yani 3-5 dakikalık bir zamanı samimiyet ile ibadete ayırdığımız zaman Cenab-ı Hak, hatalarımızı, kusurlarımızı, günahlarımızı bağışlayacaktır. Günahımızın ne olduğunu, hatalarımızın, kusurlarımızın ne olduğunu hiç düşürmeden ve onların ezikliği içerisinde olarak Allah’tan kesinlikle bağışlanmayı ümit ederek dua etmemiz gerekiyor. Dualarımızı sadece kendimize mahsus değil ailemiz, milletimiz, tüm İslam âlemi için dua etmemiz gerekiyor.”