Yaklaşan fuar öncesi yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl ekonomisinin bel kemiği olan mobilya sektörünün uluslararası arenada görücüye çıktığı en önemli organizasyon olan MODEF EXPO için geri sayımın başladığını söyledi.

MODEF EXPO fuarına ilk günkü heyecanla ve 'Bir fuardan fazlası' sloganı ile hazırlandıklarını aktaran Başkan Uğurdağ, Fuarın toplam 27 bin 100 metrekare alanda düzenleneceği belirterek, önceki fuarda 5 kıtadaki 82 ülkeden ziyaretçi ağırladıklarını, bu yılki hedeflerinin ise ziyaretçi gelecek ülke sayısını 90'a çıkartmak olduğunu söyledi.

Emekli Promosyonları Hesaplara Yatmaya Başladı! Emekli Promosyonları Hesaplara Yatmaya Başladı!

Yabancı ziyaretçi hedefine ulaşmak için MODEF Dış Ticaret Ekibi'nin Amerika, Afrika, Avrupa ve Uzakdoğu'da bütün yıl çalıştığı belirten Yavuz Uğurdağ, "Fuara yurt dışından davet ettiğimiz profesyonel mobilya alıcılarının uçak ve diğer ulaşım giderleri ile konaklamalarını karşıladık. Yurt içinden de yoğun ziyaretçi bekliyoruz. Önceki fuarlarda 20 bin dolayında olan ziyaretçi sayısını bu fuarda 25 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Fuarın etkin şekilde tanıtılması amacıyla TV, radyo, gazete ve dergilerde tanıtım çalışması yapıldı. Ayrıca fuar katılımcısı firmaların ve nakliye firmalarının desteği ile de yurt içindeki mobilya mağazalarına fuar biletlerini dağıttık."

İHRACAT ODAKLI BİR FUAR OLACAK

"MODEF EXPO 2018 fuarımız ihracat odaklı bir fuar olacak. Hedefimiz İnegöl mobilya ihracatına ve ülkemizin toplam ihracatına katkı sağlamak. Fuar organizasyonumuz firmalarımızın daha çok ürün satmasını ve İnegöl mobilyamızı daha iyi tanıtmamızı sağlıyor. İnegöl, mobilya sektöründe ilkleri başarmış bir şehirdir ve bu ilkleri başardığı için mobilya üretim ve satış merkezi olmuştur. Katılımcı firmalarımız, bu yıl çok iddialı ürünler tasarlayıp ürettiler ve hazırladıkları birbirinden özel tasarımlarını fuarda sergileyecekler. Her biri çok özel olan yeni sezon ürünler, sağlamlıkları ve fiyat avantajları ile dikkatleri üzerine çekecek" diye konuştu.

Son aylarda TL'nin değer kaybetmesi nedeniyle, ham madde ve malzeme fiyatlarının ön görülenin çok üzerinde arttığını kaydeden Yavuz Uğurdağ, buna ilave olarak iç piyasada da tüm sektörlerde olduğu gibi mobilya sektöründe de bir daralma yaşandığını belirterek, MODEF EXPO'nun ihracata dönük fuar olarak sektöre doping etkisi yapmasını arzuladıklarını ifade etti.