NEDEN BİREYLİ OLMALIYIM?

Birey Eğitim Kurumları, yıllarını eğitime ve eğitim yayıncılığına vermiş, uzmanlıklarını verdikleri eserlerle kanıtlamış öğretmenler tarafından 1998 yılında kurulan bir özel öğretim kurumudur. Dershanecilik sektöründe binlerce öğrenciyi hayallerine kavuşturan Birey Eğitim Kurumları, 2015 yılından itibaren lise ve 2017 yılından itibaren de ortaokul olarak İnegöl'e hizmet vermeye devam ediyor. Hali hazırda Birey Anadolu Lisesi ve Birey Ortaokulu olarak hizmet veren kurumumuz gücünü tarafsızlığından ve milli-manevi değerlere bağlılığından almaktadır.

Türkiye genelinde 200'e yakın şubesi bulunan "Birey" markasının tüm imkan ve tecrübesini İnegöllü öğrencilere aktaran kurumumuz, bireysel öğretim sistemini temel alarak eğitim vermektedir. Başarıyı " birey, okul, aile ve çevre"nin katkılarıyla elde edilen kolektif bir sonuç olarak değerlendiriyor ve bu sonuçta aslan payının "birey"e ve "öğretmen"e ait olduğunu biliyoruz. Akademik başarılarıyla İnegöl'de en fazla öğrenciyi bir üst eğitim kurumuna yerleştirmiş olan Birey Okulları, tarihinde İnegöl'e Türkiye birincilikleri getirmiş bir kurumdur. 102 mezun verdiğimiz ilk yılımızda 89 öğrencimizi üniversiteli yaptık. 61 mezun verdiğimiz ikinci yılımızda ise üniversiteye yolladığımız öğrenci sayısı 52'dir. Amacımız bir "Birey nesli" yetiştirmek ve bu sayıları daha da arttırarak yolumuza devam etmektir.

BİREY'DE AKADEMİK EĞİTİM

Birey Okullarında saat 9.00'da başlayan eğitim, 16.40'a kadar 8 saatlik sınıf dersleriyle devam eder; 16.40 - 18.00 arası yapılan birebir etütler ve soru çözümleriyle tamamlanır. Ortaokul ve Anadolu Lisesi programını MEB'in belirlediği kurallar çerçevesinde mümkün olduğu ölçüde öğrencinin alan ve yeteneklerine göre planlayan kurumumuz, program dışı çalışmalarla eğitimde anlatılmamış konu, çözülmemiş soru bırakmamaktadır. 5 ve 6. sınıflarda matematik ve Türkçe ağırlıklı ders programı uygulanarak öğrencinin akademik alt yapısı oluşturulmaktadır. 7. sınıftan itibaren başlayan "Liselere Giriş Sistemi" hazırlıkları 8. sınıflarda yoğunlaştırılmış bir şekilde devam ettirilir. Ayrıca her cumartesi deneme sınavına alınan 8. sınıf öğrencilerimize ders sonu programlarla etüt ve soru çözümleri yaptırılmaktadır.

9 ve 10. sınıflarda "akademik okur-yazarlık" temelinde bir eğitim anlayışı benimsenmiştir. Bu bağlamda 9. sınıftan itibaren iyi eğitilmiş bireyler yetiştirmek adına her bir öğrencimizle yakından ilgileniyor ve onları okul hayatının yanında üniversite hayatına da hazırlıyoruz. Ayrıca aylık olarak yapılan "KTT"lerle ( Konu Tarama Testi ) öğrencinin ay içinde gördüğü konulardaki eksikleri belirlenip etüt dersleriyle bu eksiklikler giderilmektedir. "Sınav Grubu" dediğimiz 11 ve 12. sınıflarda ise daha çok akademik başarı hedefiyle yoğunlaştırılmış ders programı ve deneme sınavları uygulanmaktadır. TYT ve YKS hazırlıkları 11. sınıftan itibaren tamamlanır. Hiçbir ek ücret talep edilmeden yapılan etütler ve birebir çalışmalarla öğrencilerimiz sınavlara en iyi şekilde hazırlanmaktadır. Her hafta sonu yapılan deneme sınavlarıyla eksiklerini görme imkanı bulan öğrencilerimiz, etüt derslerinde ve soru çözüm saatlerinde öğretmenleriyle gerekli telafileri yapmaktadır. "Her şeyin özü sevgidir." ve "Her birey özeldir." ilkeleri doğrultusunda hareket eden okulumuz ve öğretmenlerimiz, öğrencilerine hassasiyetle yaklaşmakta ve her an, her anlamda onların yanlarında olarak geleceğin bireylerini yetiştirmektedir.

BİREY'DE DİL EĞİTİMİ

Çağımızın en büyük ihtiyaçlarından biri haline gelen yabancı dil, Birey Okullarında önemsenmekte ve hem Birey Anadolu Lisesi hem de Birey Ortaokulunda İngilizce'nin yanında Almanca eğitimi verilmektedir. 5. sınıftan itibaren her sınıf düzeyinde İngilizce ve Almanca eğitimi verilirken yabancı öğretmenlerimizle öğrencilerimize teorik olarak öğrendikleri İngilizceyi pratik olarak da kullanma imkanı sunmaktayız.

Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu? Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu?

BİREY'DE SPOR

2015 yılında okulculuğa geçiş yapan kurumumuz daha ilk yılında 50 lisanslı sporcu ile futbol, atletizm, tekvando, basketbol, futsal ve masa tenisi dallarında yarışmalara katılmış ve sonraki yıllarda kazanacağı başarılara sağlam bir alt yapı oluşturmuştur. İkinci yılında lisanslı sporcu sayısını 100'e çıkaran okulumuz, öğrencilerinin yüzde 35'ini spora katmanın gururu ve mutluluğunu yaşamıştır. Yine 2016 yılında masa tenisi takımımız, ilçede ferdi birincilik ve takım halinde üçüncülük, ilde dördüncülük kazanmıştır. Basketbolda kızlar ilçe şampiyonluğu, atletizmde B kategorisi üçüncülüğü, A kategorisi dördüncülüğü kazanmıştır. 2016 yılında kurulan basketbol takımımız ise Türkiye Şampiyonalarına gitme yolunda ilk adımı atıp İnegöl'ü Bursa'da temsil etmiş ve ilk dörde girerek 5 - 9 Mart tarihlerinde Bursa'yı Bölge Şampiyonalarında ve Türkiye Şampiyonasında temsil etmeye hak kazanmıştır.

Türkiye şampiyonasında İnegöl'ü temsil edecek bir diğer takımımız da masa tenisi takımımızdır. Bursa'da düzenlenen şampiyonada ilk ikiye giren kızlarımız, 7 - 9 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan turnuvada İnegöl'ü ve Bursa'yı Türkiye şampiyonu olmak için temsil edecektir. Sadece okulumuzu değil, İnegöl'ü hatta Bursa'yı temsil edecek olan takımlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz.

BİREY'DE KÜLTÜR VE SANAT

Öğrencilerimizin akademik gelişmelerine ortam hazırlamanın yanında fiziksel, zihinsel ve ruhsal bakımdan dengeli ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirmelerini hedefleyen eğitim felsefemiz, onları sosyal, sanatla barışık, problem çözme becerilerine sahip, özgüven sahibi, yaratıcı ve üretken bireyler olarak da hayata hazırlamaktadır. "Yaşam boyu öğrenme" ilkesinden hareketle bilginin defter kitap arasında sıkıştırılarak verilmesinden yana bir eğitim anlayışının çok gerilerde bırakıldığı bilgi çağında, gerek teknolojik gerek fiziksel her türlü olanağın en üst düzeyde öğrencilerimizin kullanımına açıldığı okulumuzda spordan, sanata, bilime pek çok alanda etkinlikler düzenlenmektedir.

Öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkaracak, geliştirecek her türlü faaliyeti destekleyen okulumuzda öğrencilerimize, tiyatro, şiir, resim, dans, müzik ve halk oyunları çalışmalarına katılarak kendilerini bu alanlarda geliştirme ve ortaya koydukları ürünlerini Kültür Sanat Günleri'nde ve diğer önemli gün ve haftalarda sergileme imkanı sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz özel ilgi alanlarına göre kendilerini yetiştirebilecekleri, deneyimlerini artırabilecekleri bir ortam sunan, pek çok alt başlık altında toplanan kulüp çalışmalarına katılmakta ve bu çalışmalarda toplumsal projeler geliştirmektedirler.

Çok amaçlı spor salonlarımızın yanı sıra okulumuzda bulunan müzik ve resim derslikleri, işlikler, bilgisayar, matematik, sosyal ve fen laboratuvarları öğrencilerimizin zevkle çalışmalarını sağlama amacına hizmet etmektedir. Son bir yılda 20'den fazla tiyatro oyununa ev sahipliği yapan okulumuz, İnegöl ve İnegöllü çocuklarla sanatı buluşturmanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır.

Her yıl yaptığımız, başta Çanakkale ve Ankara olmak üzere, kültürel ve tarihi gezilerle öğrencilerimize toplumsal ve tarihi değerleri aşılamaktayız. Bunun yanında milli ve dini günlerdeki sorumluluk projelerimizle "geleceğin bireylerini" yetiştirmekteyiz. Sonuç olarak başta iyi bir birey, sonrasında ise başarılı bir birey olmak isteyen tüm öğrencilerimizi İnegöl Birey Okullarına davet ediyoruz. Geleceğinize atacağınız bu önemli adımda Birey Okullarına gelmeden bizimle tanışmadan karar vermemenizi istiyoruz. Araştırdığınız da çok fark göreceksiniz.