49 milyon TL'ye ihale edilen ve 2018 yılı Ekim ayı sonunda hizmete açılması hedeflenen İnegöl'ün en büyük inşaat projesi olan İnegöl Belediyesi yeni hizmet binası ve kent meydanı projesi, ihaleyi alan firmanın ekonomik kriz yaşaması sonucunda durdu.

İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok! İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok!

BELEDİYE TESPİT DAVASI AÇTI

Söz konusu inşaat alanında hiçbir işçi çalışmazken; ihaleyi alan müteahhit firma inşaattan elini ayağını çekti. Sözleşmedeki teslim süresi 13 Ekim 2018'di. Ancak yeni bina belirtilen sürede teslim edilmedi. Yaşanan bu gelişmenin ardından İnegöl Belediyesinin yapılan işler ile alakalı tespit davası açtığı öğrenildi.

HUKUKİ SÜREÇ İŞLİYOR

Hukuki sürecin ardından ihaleyi alan müteahhit firmanın teminat olarak yatırdığı 3 milyon TL İnegöl Beledisine gelir olarak kalacak. Hukuki sürecin tamamlanmasının ardından ise sözleşme hükümlerinin yerine getirilmediği takdirde İnegöl Belediyesi yarım kalan inşaatın yapımı için yeniden ihaleye çıkacak.

Bodrumdaki otoparkı 9 bin 100 metrekare, zemin kat alanı 6 bin 600 metrekare, üst katların toplamı 5 bin 400 metrekare olan ve toplamda 21 bin 100 metrekare inşaat alanına sahip proje de 15 bin 600 metrekare Belediye meydanı, 9 bin 600 metrekare Atatürk anıtı alanıyla beraber uygulama inşaat ve peyzaj alanı, işlenecek kapalı alanlarla beraber yaklaşık 50 bin metrekare alana sahip olacak proje içerisinde nikah sarayı, çok amaçlı salonlar, Marka kafe ve restoran, sergi salonları, meclis salonu olacak.