Kuşadası’na tatilci akını Kuşadası’na tatilci akını
KÜTAHYALILARDAN
Bol eğlenceli festival
İnegöl Kütahyalılar ve Domaniçliler Derneği tarafından, bu yıl 7’ncisi düzenlenen; Kütahyalılar Festivali, Pazar günü gerçekleştirildi.
" Ersoy İŞİTMEZ

İnegöl Kütahyalılar ve Domaniçliler Derneği tarafından her yıl düzenlenerek, geleneksel hale getirilen Kütahyalılar Festivalinin 7’ncisi Kapalı Spor Salonunda düzenlendi.

YAĞMUR KAPALI ALANA YÖNLENDİRDİ
Yağmur yağışı nedeniyle Açık Hava Gösteri (Anfi) Merkezinden Kapalı Spor Salonuna alınan program saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

“HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Mehmet Sargın, Festivalin bu yıl 7’ncisini düzenlediklerini ifade ederek,

“Bu derneği kurduğumuz günüve başkan olduğum günü dün gibi hatırlıyorum. Derneğimiz 15 yıl önce kuruldu. Bu 15 senenin 4,5 yılında da başkanlık bana nasip oldu. Bu başkanlığı bana tevdi eden büyüklerime kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bizler elimizdeki imkânlar nispetince; festivaller, kültür geceleri, sünnet şölenleri, aşure günleri, kahvaltılar ve birçok organizasyonlar yaptık. En önemlisi de hayalimiz olan dernek binamızı yaptık ve faaliyete geçirdik” dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS
Başkan Sargın şöyle devam etti,

“Derneğimiz üyesi olan veya üyesi olup da çocukları üniversite okuyan kardeşlerimiz için burs fonu oluşturduk. Bu fonu Ergün Çağlar abimîz ile Erdoğan Tunç abimiz yönetecekler. Üniversite okuyan kardeşlerimizin bu ahilerime müracaat etmelerini rica ediyorum. Dernek olarak Kütahya ve ilçelerini ve Kütahya’mızın tüm köylerini kapsayan halı saha turnuvamız nasip olursa Ekim ayında başlayacak. Derneğimiz ile ilgili yeni projelerimiz var.”

“BEREKETLİ MEMLEKETTE YAŞIYORUZ”
Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk’de programda yaptığı konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yaptı.

İnegöl’ün bereketli bir yer olduğunu belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Festival, İnegöl’de yaşayan Kütahyalıları, Domaniçlileri ve Tavşanlıları bir araya getiriyor. Biz çok güzel ülkede ve şehirde yaşıyoruz. İnegöl gerçekten çok bereketli memleket. Kafkaslardan, Rumeli’den, Balkanlardan ve Anadolu’nun değişik coğrafyalarından göçüp gelip buraları mekân tutan, birlik ve beraberlik içerisinde gelecek günlere hazırlanan bu insanlar İnegöl ile ülkemizi geleceğe taşıyor. İnegöl renkli bir çiçek bahçesi” diye konuştu.

KÜÇÜK VELİ BÜYÜLEDİ
Konuşmaların ardından Domaniç’in genç yetenekleri Avni Yol ve Emre Engin bağlama gösterisi yaptılar. Çocukların eğitim alarak şarkılar söylediği ve 2012 yılında düzenlenen ‘Bir Şarkısın Sen’ isimli şarkı yarışmasının finalisti Domaniçli Veli Çelik seslendirdiği şarkılarla hemşerilerini mest etti.

YÖRESEL SANATÇILAR COŞTURDU
Daha sonra Kütahyanın sevilen mahalli sanatçılarından Osman Demiröz ile Ali Saruhan sahne aldı.

İki sanatçı hareketli şarkı ve türkülerle izleyenleri coşturdu. 2003 yılında halk oyunları ekipleri arasında Türkiye birincisi olan Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam eden festival, yöresel sanatçı Himmet Ören’in sahne almasıyla sona erdi.

Festivale sponsor olan firmalar ile programda sahne alan sanatçılara dernek yönetimi tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.