Düzenlenen iftara Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İTSO üyeleri, İnegöl iş ve siyaset dünyasından isimler ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZI

Yemeğin ardından konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl 1890 yılında kurulan İTSO'nun 126.kuruluş yıldönümünü kutladıklarını söyleyerek; "Odamız Türkiye'nin en eski kurulan odalarından olup 126 yılda İnegöl ve bölgeye çok önemli değerler katmıştır. Bizler İnegöl'ün ticaretine ve sanayisine yöne veren kişiler, birlik ve beraberliğimizi korudukça, doğru bildiklerimizi yaptıkça bölgenin ve Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam ederiz. Türkiye genelinde oda üyelerinde odalar ne iş yapar algısı vardır. Başka odaları bilmem ama İnegöl'de odanın yanında olduğu, destek verdiği ve ortak olduğu projeleri yok sayarsanız, geriye bomboş bir İnegöl kalır. Odamız bir ortak fayda kuruluşudur. Tüm üyeler bu projelerin getirilerinden faydalanırlar" dedi.

BÜYÜK PROJELER İLE ONUR DUYMALISINIZ

Oda üyelerine de seslenen Anıl; "Siz oda üyelerini kutluyorum. Odaya verdiğiniz aidatlar ile İnegöl için uygulamaya konulan büyük projeler ile onur duymalısınız. Ben son 30 yılda odanın her kademesinde görev alan biri olarak İTSO'nun bir üyesi olmanın onuru ve gururunu yaşıyorum. Sizden de üye olarak bu onur ve gururu hissetmenizi rica ediyorum. İnegöl olarak başarının altında yatan gerçek, ayrılıkta azap, birlik ve beraberlikte rahmet olduğunun ve bu düsturu bilerek uygulamaya koymamızdır. Başarılarımızın devamını diliyorum. Tüm misafirlerimize yemeğimize katıldıkları için teşekkür ediyorum. Ramazan ayının, Kadir Gecesi'nin ve Ramazan Bayramı'nın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

İnegöl Mobilyacısı MODEF Fuarına hazırlanıyor İnegöl Mobilyacısı MODEF Fuarına hazırlanıyor

İNEGÖL ÖRNEK OLUYOR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Ramazan'ın tüm güzellikleriyle devam ettiğini söyleyerek, "Bugünden sonra da bu güzelliklerin devam etmesini temenni ediyoruz. Biz çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. İnegöl'ün çok ciddi avantajları var. Bunların kıymetini bilip devam ettirmek lazım. İnegöl'deki bu birlik e beraberlik birçok yere örnek oluyor. Bu birlik ve beraberlik hiç bozulmasın. En kötü akşamımız böyle olsun" ifadelerini kullandı.

ÜRETİM YAPILAN YERLER GÜZELDİR

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça; "Çok güzel bir zamanda, çok güzel bir mekanda ve çok güzel insanlarla birlikteyiz" diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; "İftarın düzenlendiği alan Türkiye'nin ilk ilçe Organize Sanayi Bölgesi. Organize Sanayi Bölgemiz'de üretim yapılmakta. Üretim yapılan yerler güzeldir ve değer üretir. Değer üreten insanlarda güzeldir. Çok güzel bir ay olan Ramazan ayındayız. Ramazan ayında aynen burada olduğu gibi Halil İbrahim sofraları kurulur. Bu sofralar sadece açlığı gideren sofralar değildir. Bu sofralarda aynı zamanda muhabbette paylaşılır. Bu sofralar birlik ve beraberlik üretir. Bu da bir toplumun sahip olması gereken en önemli değerlerdendir. Bu sofralar aynı zamanda hırsların ve kinlerin yok olduğu sofralardır. Ben hırsların ve kinlerin yok olduğu bir dünya, Türkiye ve İnegöl dileyerek iftarı veren İTSO'ya teşekkür ediyor, herkese hayırlı bayramlar diliyorum"