ERBAKAN, BOSNA'NIN YANINDA OLDU

Uluslararası Alija Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü'ye karşılamadan dolayı teşekkür etti.

Sert yaptığı konuşmada insanlığın yaşamakta olduğu çok boyutlu krizlere ilişkin fikirleri ve çözüme yönelik aktif mücadelesiyle Aliya İzetbegoviç'in, çağımızın en büyük tanıklarından biri olarak iyi anlaşılmayı hak eden bir bilge önder olarak sadece Müslümanların değil tüm insanlığın dikkatle mütalaa etmesi gereken bir şahsiyet olduğunu belirtti.

ERBAKAN BOSNA'NIN DA BEDELİNİ ÖDEDİ

Ahmet Sert Aliya İzzetbegoviç ile Rahmetli Prof.Dr. Necmettin Erbakan arasında manevi büyük bir bağın bulunduğunu belirterek;

"Rahmetli Erbakan hocamız her dönemde Bosna'nın yanında oldu. Hatta bundan dolayı gerek 28 Şubat'ta gerekse 28 Şubat sonrasındaki davalarda bunun bedelini tek başına ödedi. Hiç bir zaman bizleri yalnız bırakmadı.

Bosna mücadelesinde gerek Erbakan Hocamızın gerekse Milli Görüş teşkilatlarının verdiği maddi ve manevi destek herkes tarafından bilinmektedir.

Allah her iki liderimizden de razı olsun" dedi. Sert, Alija Düşünce Derneği olarak bir çok faaliyet ve projeler gerçekleştirdiklerini dile getirerek "Hali hazırda Bosna'da bir çok bölgedeki okullarda Bilgisayar sınıfı ve kütüphane oluşturma projemiz devam etmektedir. Bu kapsamda sizlerden de maddi ve manevi desteklerinizi beklemekteyiz" dedi.

YOL GÖSTERİCİ YILDIZ

Yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü ise şunları söyledi:

"Cennet Mekan Aliya İzzetbegoviç, yaşadığı zamanda ve mekanda. tüm Müslümanlara ve insanlığa yol gösterici bir yıldızdı. O düşünce adamı olmasının yanı sıra aynı zamanda inancını, düşüncesini, bilgisini, hayatını bir denge içinde aksiyona geçirmiş bilge bir insandır.

Rahmetli Hocamız gibi bir Aksiyon adamıdır. Bilimi dinleştiren materyalizmin Batı kanalıyla dünyaya hakim olduğu çağda Erbakan da Aliya da madde ile manayı, din ile bilimi, dünya ile ahireti birleştiren ve bunu aksiyona döken insanlardır. Çünkü her ikisi de İnsanlığın Saadetini bunda görüyordu.

İslam coğrafyasında her ülkeden böyle şahsiyetleri okuyup anlayarak rol model seçmeye ve sayılarını çoğaltmaya bizim çok büyük ihtiyacımız var. Bize doğru yolu gösteren semamızın bu yıldızını tanıtan Alija Düşünce Derneğimize ve Dernek Başkanımız Ahmet Sert beye teşekkür ediyorum."

İSLAM BİRLİĞİ'NE VURGU

Aliya İzzetbegoviç'in "Din ile bilim, ahlak ile siyaset, bireysel ile toplumsal, maddi olan ile manevi olan arasında arabuluculuk yapmaya talip olan İslam düşüncesi, yeni şekil ve araçlar bulmakla mükelleftir. " sözünü tekrar eden Ertan Sütçü;

"İşte bu ifadeleriyle Bilge Adam Aliya, İslam Birliğine olan inancını ve gerekliliği bir kez daha vurgulamıştır. Bizlerin İslam ortak noktasında toplanarak ancak huzur ve saadete erişebileceğimizi belirtmiştir" diye konuştu.

CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı