ADLİ KAVUKÇU ADAY

Bosna-Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (İNBOSDER)'in 9 Haziran'da yapılacak olan kongresi öncesi Adli Kavukçu adaylığını açıkladı.

KONGRE 9 HAZİRAN'DA

Kavukçu, dün dernek binası önünde yönetim kurulu listesinde yer alan Murat Balakuş, Vedat Mühürdar, Hüseyin Uçaravcı, Yaşar Kansu, Oğuz Kaçan, Sinan Akşeker, İbrahim Efe, Yılmaz Suruk ve Talha Şeşka ile birlikte bir basın açıklaması yaptı. Kavukçu, açıklamasında;

"Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin 9 Haziran 2017 tarihi itibari ile olağanüstü genel kurul kararı alması konusunda mevcut başkan Şefik Memiş ile karşılıklı görüşmelerimiz sonuç verdi. Alınan bu karar öncelikle hayırlara vesile olması temennisinde bulunuyorum.

İLK ÖNCE SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Bu karar alındıktan sonra çalışmalara başladığımı facebook sayfamdan ilan ettim. İkili görüşmelerim sonucunda yönetim kurulu oluşturma çalışmalarım şükürler olsun ki ilk meyvelerini vermeye başladı. Öncelikle daha önce derneğimizde çalışmış tecrübeli arkadaşlarımla görüştüm.

TECRÜBELİ KADRO

‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı ‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı

Küçük bir kurul oluşturduktan sonra derneğimize hizmet edebileceğini düşündüğümüz isimler hakkında istişarelerde bulunduk. Tek tek ve yüz yüze görüşmelere başladık. İnegöl'de Boşnak denince akla gelebilecek ailelerin büyükleri ile görüşmelerimiz oldu. Yönetimimi her aileden bir kişi yazmak istediğimi kendileri ile paylaştım.

Belirli bir yol kat ettik. Tecrübeli ve gençlerden oluşan dengeli bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken herkesin fikrini almaya ve kabul edenleri de hemen listemize yazmaya başladık" dedi.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

"Eğer bu görev bize münasip görülür ise derneğimizin İnegöl sosyal hayatında olması gereken yerlere taşımak için var gücümüz ile çalışacağız" diyen Kavukçu;

"Boşnak kültürünü tanıtmak, yaşamak ve yaşatmak için gerekli etkinlikleri hayata geçireceğiz. İnegöl'deki kamu kurum ve kuruluşları, diğer sivil toplum kuruluşları, diğer demekler ile de ilişkilerimizi geliştireceğiz.

"İSTİŞARE İLE YOL ALACAĞIZ"

Etkinliklerimizde onları yanımızda hissetmek ve onların etkinliklerinde de yanlarında olmak için var gücümüzle çalışacağız. İnegöl sosyal hayatında kabul görmüş bütün etkinlik ve çalışmaların içinde olacağız.

Derneğimiz ile ilgili bütün alınacak kararlarda eski, yeni demeden tüm başkan, yönetici ve üyelerimizle istişare içinde olacağız. Sonuç olarak bu yola çıktık ve yürüyoruz. Rabbim inşallah utandırmaz" diye konuştu.