Olay, 9 Temmuz 2017 tarihinde yaşandı. Alınan bilgiye göre, Daha önce aralarında nedeni bilinmeyen sebepten dolayı husumet bulunan mahalle muhtarı Fahrettin Yiğit (63) ile Hasan T., (41) tartışmaya başladı.

Tartışmanın ardından evine gidip pompalı tüfeği alan Hasan T., kahvehanede oturan muhtar Yiğit'e ateş etti. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan muhtar, olay yerinde hayatını kaybetti.Kahvehanede oturan İsmail Tarım da (62) tüfekten çıkan saçmaların isabet etmesi sonucu ağır yaralandı.

Tarım, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Tarım, hayatını kaybetti. Olayı gerçekleştiren zanlı, yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hakkında 'Kasten adam öldürmek' suçlarından İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Hasan T., daha önceki yargılamada verdiği ifadesinde, "Olay günü tarladan kahveye gidip arkadaşlarımla çay içtim. Amacım bir süre sohbet ettikten sonra tekrar tarlaya gitmekti. Yanıma gelen Fahrettin, bana hakaret etti. Ona bir şey yapmadım. Eve gidip silahımı aldıktan sonra tarlaya yürüyordum. Yolda yine karşıma çıktı ve bana küfürler etmeye başladı. Bende ayaklarına ateş ettim. Yanında bulunan İsmail Tarım'ı görmedim. Fahrettin yine üzerime gelince ateş etmeye devam ettim. Amacım onu korkutmaktı" dedi.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan sanık Hasan T.'ye mahkeme mahalle muhtarı Fahrettin Yiğit'i kasten öldürmekten 15 yıl, İsmail Tarım'ı ile öldürmek suçundan ise 16 yıl 8 ay olmak üzere 31 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Son sözünde sanık, "Çok pişmanım, böyle olsun istemezdim" dedi.