Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı

Mavi Balon Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu tarafından sahneye uyarlanan; 'Bremen Mızıkacıları' isimli çocuk oyunu, Müze Konferans Salonunda sahne aldı.

OYUNUN KONUSU

'Bremen Mızıkacıları' masalını oyunlaştıran ve yöneten Ertan Ekmekçi ile oynayan Almila Bayrak'ın olduğu çocuk tiyatrosunda, sahiplerinin kendilerine olan kötü tutumundan dolayı evden kaçan bir eşek, bir köpek, bir kedi ve bir horozun, Bremen'e gidip orada müzisyenlik yapma düşleri, keyifli bir şekilde ortaya koyuluyor.

DÖRT KAFADARIN MASALI

Oyunda bu dört kafadarı, sahnede bir kişi farklı ürünlerle hazırladığı sembollerle canlandırıyor.

Dört kafadarın hikayesi, çocuklara görsel objelerle süslenmiş bir masal havasında sunulurken, 'Bremen Mızıkacıları' çocuk tiyatrosu ile çocukların doğaya farklı bir pencereden bakmaları da sağlanmış oldu.

Çocuklar bu oyun ile bir parçada olsa hayatı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmelerine yardımcı olan bu güzel aktiviteyi ailelerin katılımıyla izleyerek bol kahkahalı ve eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini yaşadılar.

25 ŞUBATTA KIRMIZI BAŞLIKLI KURT

İnegöl Belediyesi, dünyaca ünlü çocuk masallarının sahneleneceği tiyatro oyunları ile İnegöllü çocukların karşısına çıkmaya devam edecek.