18 YILDIR ETKİSİ SÜRÜYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel, "Henüz daha şafak sökmeden, gün ağarmadan, bir uğultu ile gelen felaketin bugün yıldönümünü yaşıyoruz. 17 Ağustos 1999'da merkezi Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan, saat 03.02'de meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem hadisesi tam 45 saniye sürmüş ancak yüreklerimizden 18 yıldır hiç geçmemiştir.

18 yıl önce bugün tam 17 Bin 480 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 43 Bin 953 kişi yaralanmıştı. Yaklaşık 200 Bin Kişinin evsiz kaldığı, 66 Bin 441 konut ve 10 Bin 901 iş yerinin yıkıldığı bu büyük felakette ülkemiz hem maddi hem manevi yıkım ile karşı karşıya kalmıştır" dedi.

ASRIN FELAKETİ

"Ülkemizde asrın felaketi olarak nitelendirilen bu deprem hadisesi her yıl yıldönümünde duygulu anlar ile anılmakta ve o günler unutulmamaktır" diyerek sözlerini sürdüren Demirel,

"Hepimizin bildiği gibi o gece insanlarımız depremden değil binaların yıkılmasından ötürü hayatını kaybetmiştir. Bizlerde AK Parti olarak, siyasiler olarak o gün ki vahşeti göz önünde bulundurarak, doğal afetler olmadan önce önlem ve tedbirler almak için 16 yıldır çalışmalarımızı sürdürüyor, uygulamaları hayata geçiriyoruz. Belediyelerimiz aracılığı ile Kentsel Dönüşümler hayata geçiriyoruz.

YAPILAŞMA DEPREMİ DİKKATE ALMALI

Yeni deprem yönetmeliklerini hayata geçirerek, yapılan inşaatları tamamen deprem yönetmeliklerine göre yapılmasını sağlıyoruz. Depremin yada herhangi bir doğal afetin ne zaman geleceği, hangi dakikada karşımıza çıkacağı belli olmayacağından dayanıksız ve deprem yönetmeliğine uymayan binalar ile ilgili Türkiye genelinde kentsel dönüşüm hızlanmıştır.

Sadece Türkiye'de değil, İnegöl'de de bu konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Tüm bu uygulamalar milletimizin can ve mal güvenliğini doğal afetler meydana gelmeden önce aldığımız tedbirlerle korumak amaçlıdır" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar

RABBİM BİR DAHA YAŞATMASIN

Demirel sözlerini şöyle noktaladı,

"Ben bu vesile ile 17 Ağustos 1999 Depremi'nin yıl dönümünde, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor ve diyorum ki Rabbim bir daha bu millete felaket yaşatmasın"