Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısına en büyük destek İnegöl'den geliyor.

İnegöl Kaymakamlığı himayesinde İnegöl Belediyesi, İş-Kur ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklığında 24-25 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek fuarın protokolü; Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, İTSO Başkanı Metin Anıl ile İş-Kur Müdürü Ahmet Baştürk'ün katılımıyla belediyede yapıldı.

BU FUARDA FIRSAT ÇOK

Protokol öncesi konuşan İş-Kur Müdürü Ahmet Baştürk, 'İşin mi yok? Bu fuarda fırsat çok' sloganıyla düzenlenecek fuarın ilçelerde tek olduğunun altını çizdi.

Baştürk, 2017 yılının Cumhurbaşkanı tarafından İstihdam Seferberliği yılı olarak ilan edildiğini anımsatarak,

"İstihdam Seferberliğine işverenlerimizin desteği büyük oldu. Türkiye'de ilçe düzeyinde yapılan ilk İstihdam Fuarı. Bu çalışma iş arayanla işçi arayanı buluşturacak. İnanıyorum ki İstihdam seferberliği yılının da oldukça verimli geçmesine vesile olacak" dedi.

İŞÇİ-İŞVEREN BULUŞMASI

İnegöl'ün sanayi şehri olduğunu vurgulayan İTSO Başkanı Metin Anıl,

"Türkiye genelindeki işsizliğe baktığımız zaman İnegöl'deki işsizlik oranı Türkiye ortalamasının çok altında. Ama hızlı yatırım yapan ve hızlı büyüyen bu yerleşimde her zaman kalifiye elemana ihtiyaç duyuluyor. Türkiye'nin değişik bölgelerinden göç alarak, bu istihdam açığını kapatmaya çalışıyoruz."

"İstihdam seferberliği buluşmasını, işçi-işveren buluşması olarak nitelendiriyorum. Bu fuar inşallah iyi neticeler verecek. İşçi arayan işverenle, iş bulmada zorlanan işçi için iyi bir buluşma olacak" diye konuştu.

34 FİRMA KATILACAK

İstihdam Seferberliğine katkı sağlama adına fuar düzenlendiğini aktaran Belediye Başkanı Alper Taban, "İstihdam Seferberliği Buluşmasını, 24-25 Kasım tarihlerinde Kültür Park içi Belediyespor Salonumuzda gerçekleştireceğiz. Farklı sektörde faaliyet gösteren 34 firma, İstihdam Seferberliği Buluşmasında yer alacak."

"Bu etkinlik ile iş arayan vatandaşlarımız ile meslek lisesi ve üniversite son sınıfta okuyan öğrencilerin iş görüşmesi yapabilmeleri, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sahibi olmaları, öğrencilerimizin staj ve mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgi edinmelerinin sağlanması hedeflenmiştir" dedi.

TÜRKİYE'DE İLÇELERDE TEK

İnegöl'ün ilklerin şehri olduğunun altını çizen Kaymakam Ali Akça ise şöyle konuştu;

"İnegöl güzel birliktelikler sağlıyor. Bu sergilenen birliktelik hem ilçemize, hem ilimize hem de ülkemize refah artışı olarak dönüyor. İnegöl Ticaret ve Sanayi, İŞ-Kur ve İnegöl Belediyesi ile bir bütünlük oluşturarak, işverenle iş arayanları bir araya getirmek için bir fuar düzenledik."

"Zaten İnegöl fuar konusunda rüştünü ispat etmiş bir ilçe. Türkiye'de ilçelerde yapılan ilk istihdam fuarı. İnegöl zaten ilklerle övünme noktasında gerekli verilere sahip. Fuarla iş arayanla işçi arayanları buluşturacağız. İş arayanların sayısını azaltmayı hedefliyoruz. Ülkemize, ilimize ve ilçemizde bir değer katmayı arzu ediyoruz."

Konuşmaların ardından 24-25 Kasım tarihlerinde düzenlenecek İstihdam Fuarının protokolü imzalandı.

İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti